Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Partidul Național Liberal – o preocupare constantă pentru creșterea pensiilor și alte instrumente de sprijin pentru pensionari

Potrivit reprezentanților Partidului Național Liberal, suma alocată pentru majorarea pensiilor în urma recalculării lor se ridică la aproximativ 2,365 miliarde lei pe lună.

Creșterea pensiilor din acest an - de la 1 ianuarie, respectiv recalcularea pensiilor de la 1 septembrie - a fost posibilă datorită modelului liberal de dezvoltare a țării. Acest model, bazat pe investiții și stimulare economică, a generat mai multe venituri la buget care au permis ca majorarea veniturilor pentru pensionari să fie una sustenabilă.

Partidul Național Liberal – o preocupare constantă pentru creșterea pensiilor și alte instrumente de sprijin pentru pensionari
Comentează 1

De menționat că, bugetul alocat pensiilor a crescut considerabil în ultimii 5 ani. Astfel, bugetul de pensii în 2020 a fost de 81,4 miliarde de lei, iar în 2024 acest buget este de 136,3 miliarde lei, respectiv mai mare cu aproape 55 de miliarde de lei.

PNL a reușit să asigure creșterea sustenabilă a pensiilor, chiar și în perioade dificile, de criză Astfel, punctul de pensie s-a majorat cu peste 60% numai în ultimii 4 ani. De menționat că, până în 2019, guvernările PSD au încercat majorarea cu 40% a pensiilor, dar această măsură nu a putut fi susținută de finanțele țării. Drept urmare, legea adoptată a fost prorogată.  Este extrem de important, așadar, ca orice majorare de pensii să fie corectă cu pensionarii și adaptată la bugetul țării.

În afară de creșterea pensiilor, PNL a asigurat și finanțarea necesară pentru cardurile sociale, de care beneficiază în prezent 2,5 milioane de persoane. Mecanismul și finanțarea din fonduri europene au fost negociate cu CE pe vremea Guvernului Ciucă, respectiv a lui Marcel Boloș, când deținea funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.  De asemenea, tot prin efortul Guvernului Ciucă, aproximativ pensionarii cu venituri mici au primit cardul la energie în valoare de 1400 de lei pe an.  

Vorbim, așadar, despre o preocupare constantă, prin care PNL a crescut pensiile și a gândit și alte instrumente de sprijin pentru pensionari.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite