Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Debut de stagiune teatrală, cu piesa „Sclavi (cu final rescris)"

Aseară, a început stagiunea teatrală 2024-2025 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. 

Debut de stagiune teatrală, cu piesa „Sclavi (cu final rescris)
Comentează 0

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și-a așteptat publicul ieri, de la ora 19.00, în Sala Mare, la piesa „Sclavi (cu final rescris)". 

Spectacolul „Sclavi (cu final rescris)”, de Maria Manolescu, este în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu și scenografia Mirunei Croitoru. Muzica originală poartă semnătura lui Radu Dogaru.

„Textul are ca punct de plecare o întâmplare adevărată, petrecută în urmă cu mai bine de zece ani, în satul Frumușița, din județul Galați. Povestea pe care o spunem noi este, însă, una cu mult mai amplă, căci ceea ce ar fi putut fi un spectacol despre cazul de sclavie de la Frumușița a devenit un demers teatral despre niște artiști care vor să facă un spectacol despre acest caz. Astfel, temele se extind un pic în zona a ceea ce înseamnă empatie, a ceea ce înseamnă raportarea noastră la cei mai puțin privilegiați decât noi. Ne întrebăm dacă bunele noastre intenții ne privesc pe noi sau pe ceilalți, dacă gesturile noastre caritabile sunt de fapt despre noi sau despre ceilalți. E și un spectacol cu multe straturi metateatrale, o discuție despre teatru și artă” – a spus regizorul Dragoș Mușoiu

Piesa e prilej de (re)întâlnire cu actorii: Ioana Cheregi, Andrei Elek, Ștefan Dogaru, Robert Pavicsits, Călin Stanciu, Calița Nantu, Alex Popa și Bogdan Neciu.

Ioana Cheregi a jucat pentru prima oară în fața publicului arădean, ca actriță a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, ea fiind nou-venită de la Teatrul de Nord Satu Mare.

A debutat în teatrul profesionist în anul 2012, pe scena Teatrului Național Târgu Mureș, cu spectacolul de teatru-dans „Carmina Burana”, semnat de Gigi Căciuleanu. În decursul anilor care au urmat, a colaborat cu Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul Municipal Baia Mare și Teatrul „Regina Maria” Oradea. De mai bine de 10 ani, este angajată a Teatrului de Nord Satu Mare. În 2016, a pus bazele teatrului independent „Studio Act", în Oradea.

 

Galerie foto (22)


Scrie un comentariu

trimite