Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanț devastator: șase morți și 6.000 de case afectate de inundații în județele Galați și Vaslui

Aproape 6.000 de case și circa 20.000 persoane din județele Galați și Vaslui sunt afectate de inundații în urma ploilor torențiale și a viiturilor din noaptea dintre 13 și 14 septembrie. Un adevărat zid de apă s-a prăbușit peste satele din cele două județe. Șase oameni au murit, pagubele sunt uriașe, scrie adevarul.ro.

Bilanț devastator: șase morți și 6.000 de case afectate de inundații în județele Galați și Vaslui
Comentează 0

O rupere de nori fără precedent, din noaptea de 13 spre 14 septembrie 2024 a adus urgia în centrul și nordul județului Galați, precum și în sudul județului Vaslui. Potrivit Apelor Române, am asistat la „inundații-fulger”, având în vedere că într-un interval de câteva ore au căzut cantități uriașe de apă, iar undele de viitură s-au format în câteva minute.

Recordul a fost în localitatea Cârja (Vaslui), cu 165,8 litri pe metrul pătrat, în vreme ce la Cudalbi, Cuza-Vodă, Suhurlui, Pechea, Slobozia- Conachi și Izvoarele au fost între 150 și 160 de litri pe metrul pătrat.

Intrați AICI pentru detalii.

Generalul (r) Nicolae Ciucă, președintele Senatului a fost în zonele afectate de inundații. „Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații, din Sudul Moldovei și urmăresc situația încă din momentul în care am fost informat de către ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Am cerut domnului ministru sa meargă la fața locului și să facă tot ce e omenește posibil pentru a limita efectele precipitațiilor abundente care au cauzat aceste revărsări de ape”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă. „Ministrul Afacerilor Interne m-a asigurat că este în legătură permanentă cu toate instituțiile care depun eforturi la această oră. De asemenea, domnul ministru mi-a confirmat că autoritățile locale și structurile Inspectoratelor locale pentru Situații de Urgență acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii”, a mai scris Ciucă.

Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite