Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit Gigi Mulțescu

Sfârșit de săptămână groaznic pentru sportul românesc! Pentru că Gheorghe Mulțescu, o legendă a fotbalului nostru, s-a stins, după ce fusese internat la spital, de câteva zile, scrie adevarul.ro.

A murit Gigi Mulțescu
Comentează 0

Anunțul cumplit a fost făcut de Ionel Culina, ofițerul de presă de la CS Dinamo, pe pagina sa de Facebook: „Câine și după moarte! Îți mulțumim, Gigi Mulțescu“, scrie adevarul.ro.

Un fost mijlocaș, Mulțescu a scris istorie în tricoul roș-albilor pentru care a evoluat, între 1979-1985. De asemenea, a adunat 16 selecții pentru România, între 1974-1983, marcând de trei ori.

Gigi Mulțescu fusese internat în spital cu o pneumonie severă. Cum avea și alte probleme de sănătate, motiv pentru care a și renunțat la antrenorat din 2021, el a ajuns pe patul de spital. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici n-a mai putut fi salvat. 

Și CSM Jiul Petroșani, club la care Mulțescu a debutat în fotbalul mare au transmis un mesaj la aflarea tristei vești. 

Intrați AICI pentru detalii.

„Odihnă veșnică, Gigi Mulțescu!

Gigi Mulțescu a fost unul dintre cei mai mari jucători ai echipei noastre. A debutat în fotbalul mare pentru Jiul Petroșani, reprezentând cu mândrie tricoul echipei noastre timp de opt sezoane, mai exact în perioada (1971-1979) timp în care Gigi a jucat 239 de partide în care a marcat 74 de goluri.

În această perioadă, Mulțescu a fost decisiv în câștigarea singurului trofeu din istoria clubului nostru, Cupa României, reușind o „doppietta” în finala contra celor de la Poli Timișoara, disputată pe „Republicii” din București și tranșată de echipa noastră cu un spectaculos 4-2.

După un timp, Mulțescu a revenit la Jiul, în postura de jucător-antrenor, în anii (1985-1987), timp in care a jucat 59 de partide în care a marcat 17 goluri, reușind să promoveze echipa din B în A.

În anul 2005 a revenit din nou pe banca tehnică a echipei, de data aceasta, fiind antrenorul principal al echipei noastre.

Întreaga suflare jiulistă îți mulțumește pentru tot ce ai fost si pentru tot ce ai făcut în această viață, Gigi Mulțescu!”, au scris pe Facebook reprezentanții CSM Jiul Petroșani.

Având în vedere că Mulțescu a stat de două ori pe banca tehnică a Bătrânei Doamne, și UTA a transmis un musaj de condoleanțe. 

„Odihnește-te în pace, Gigi Mulțescu!

Întristare, astăzi, în familia roș-albă, la aflarea veștii că a plecat dintre noi Gheorghe Mulțescu.

În două rânduri a condus banca tehnică a Bătrânei Doamne, mai întâi în sezonul 1988-1989, apoi în primăvara anului 1990, de fiecare dată ducând echipa în preajma promovării. În primul mandat a îndeplinit dublul rol de antrenor-jucător, iar de numele lui se leagă atât imprimarea unui joc spectaculos în Calea Aurel Vlaicu, dar și promovarea unor tineri care s-au consacrat, mai apoi, în tricoul UTA-ei.

Cariera de fotbalist a lui Mulțescu a fost impresionantă, a fost liderul Jiului Petroșani, după care a devenit om de bază la Dinamo București. De trei ori a trăit bucuria supremă de a fi campionul Românie, de două ori a câștigat Cupa, a marcat pentru ”cîini” în competițiile europene și a urcat până în echipa națională.

Tot la Dinamo a fost nume remarcabil pe banca tehnică, alte borne importante ale etapei de antrenor fiind Jiul, Craiova, Timișoara, Petrolul, Sportul Studenșțesc, dar și mai multe grupări din Turcia, țară în care a fost foarte apreciat.

Odihnească-se în pace!”, scriu pe Facebook reprezentanții UTA-ei. 

Sursa foto: Facebook CSM Jiul Petroșani

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite