e-story / Trienala Internațională de Ex libris Arad 2015
Asociația Producătorilor de Artă organizează în perioada 8-28 decembrie 2015 e-story / Trienala Internațională de Ex libris, un proiect expozițional promovat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură și co-finanțat de Complexul Muzeal Arad.
Trienala, aflată la a șasea ediție, vizează continuarea acestei tradiții arădene în expoziția de grafică mică. Prin excelenta organizare a celor 5 ediții precedente, Aradul a devenit un reper în lumea Ex librisului, fiind singurul oraș din România care a desfășurat un eveniment de o asemenea anvergură. Ediția de anul acesta își propune regândirea conceptului expozițional formulând o nouă provocare: Ex libris pentru e-book.
Ex libris reprezintă un însemn de apartenență a unei cărți la o anume bibliotecă, particulară sau publică. Formularea ex libris, urmată de numele proprietarului, are înțelesul „(această carte face parte) dintre cărțile (lui …)". Aceste însemne au fost transformate de-a lungul timpului, de graficieni, în opere de artă de sine stătătoare.
În cadrul expoziției sunt așteptați să participe numeroși artiști vizuali din țară și străinatate, în special din sfera artelor new media. Proiectul va completa astfel evenimentele de artă contemporană de elită ale Aradului, fiind gândit ca un element de noutate în peisajul artelor vizuale arădene.
Prezentarea detaliată a regulamentului de participare și a conceptului curatorial se va face în cadrul Conferinței de Presă care va avea loc joi, 27 august 2015, ora 16.00, la Muzeul de Artă Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 1-2, etaj 2.
Asociația Producătorilor de Artă s-a înființat în anul 2014 avându-i ca membrii fondatori pe Ioan Paul Colta, Adrian Sandu și Călin Man. A.p.a. îsi propune să organizeze expoziții si evenimente de artă contemporană, în portofoliul asociației numărându-se deja participarea în cadrul Festivalului de Artă Media R.A.M., co-organizarea expoziției de autor "Laurian Popa: Spații și obiecte pentru nimic", precum și organizarea expozițiilor "Diana Serghiuța - Melancolia", "Adrian Sandu - I wish I could be somewhere else" și "Cosmin Moldovan - Fragments of our identity".
C. P.