Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Viitorul Ucrainei și al Europei trece și prin România!

Grupul PPE Creștin-Democrat din Parlamentul European și-a asumat cu fermitate angajamentul de a rămâne unit împotriva consecințelor negative ale războiului din Ucraina.

Încheierea războiului și reconstrucția vecinilor noștri va fi o prioritate pentru noi în acest mandat, iar asta pentru că, în aceste vremuri tulburi, solidaritatea europeană este mai importantă ca oricând.

Viitorul Ucrainei și al Europei trece și prin România!
Comentează 0

Ucraina nu luptă doar pentru propria sa suveranitate, ci și pentru valorile fundamentale care definesc Europa: libertatea, democrația și dreptul la autodeterminare. De aici a pornit totul. De la dorința unui popor de a-și alege singur calea. Și de la decizia unui tiran de factură stalinistă care s-a opus și se opune și acum. Și care, în final, va pierde tot. Pentru că, dragi cititori – cu greu, cu efort, cu sacrificiu – dorința de libertatea învinge întotdeauna!

Noi, liberalii români, împreună cu creștin-democrații europeni, am susținut și vom continua să susținem integrarea europeană a Ucrainei, așa cum își dorește poporul ucrainean, alături de sprijinul consistent pentru viitoarea sa reconstrucție. Este clar.

Însă acest efort nu este doar o datorie morală, ci și un interes strategic, mai ales pentru România!

Fiind vecini direcți ai Ucrainei, stabilitatea și prosperitatea acesteia influențează direct securitatea noastră regională și capacitatea României de a-și consolida poziția ca pilon al stabilității la granița de est a Uniunii Europene.

Reconstrucția Ucrainei va deschide, de asemenea, oportunități economice importante pentru România, în special prin colaborarea la proiecte de infrastructură, comerț și energie.

În același timp, sprijinul pentru parcursul european al Ucrainei este esențial pentru a preveni răspândirea influențelor negative din afara Europei și pentru a apăra valorile democratice în regiunea noastră.

Pentru România, această temă are o importanță aparte.

De aceea, eu cred că trebuie să ne asumăm pe deplin rolul de lider regional și să rămânem uniți și activi alături de partenerii noștri europeni.

Gheorghe Falcă

Articole asemanatoare