Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pentru o Europă mai sigură, competitivă și sustenabilă

Prioritățile Grupului Popular European Creștin-Democrat pentru programul de lucru al viitoarei Comisii Europene, în perioada 2024-2029, pun accent pe trei domenii fundamentale: securitatea, competitivitatea și Pactul pentru o industrie curată.

Aceste direcții de acțiune, pe care noi – liberalii români din Parlamentul European – le susținem și la formularea cărora am contribuit direct, vor defini viitorul Uniunii Europene și vor contribui, suntem convinși, la consolidarea unei Românii puternice și prospere, în care românii vor putea trăi mai bine și mai frumos.

Pentru o Europă mai sigură, competitivă și sustenabilă
Comentează 0

Ele reprezintă, în mod clar, și condițiile noastre – și voi reveni în scurt timp cu noi detalii – pentru susținerea executivului european, pentru că asta ne-au cerut cetățenii care ne-au acordat încrederea și votul!

SECURITATEA rămâne una dintre provocările majore ale Europei, în contextul geopolitic actual marcat de tensiuni și incertitudini. Grupul PPE Creștin-Democrat își propune să întărească apărarea comună și să îmbunătățească capacitatea Uniunii de a răspunde amenințărilor hibride și cibernetice.

Este esențial să putem asigura protecția cetățenilor, fie că vorbim de amenințări precum  terorismul, crima organizată sau agresiunile din afara granițelor UE.

În același timp, COMPETITIVITATEA trebuie să fie un obiectiv principal – și am scris recent și în detaliu despre acest aspect, pornind de la recomandările cuprinse în Raportul Draghi care, subliniez, ar trebui citi cu mare atenție și la București. 

Eu cred că Europa trebuie să rămână un actor de frunte în economia globală, inovând în tehnologii de vârf și susținând întreprinderile, în special IMM-urile, pentru a concura pe piețele internaționale.

Reducerea birocrației și încurajarea investițiilor private în cercetare și dezvoltare sunt esențiale pentru creșterea economică și pentru crearea de locuri de muncă bine plătite pentru cetățeni. Asta își dorește și grupul nostru politic de la Comisia Europeană.

Un alt punct cheie este Pactul pentru o INDUSTRIE CURATĂ, o inițiativă ambițioasă care va transforma sectorul industrial al Europei și, desigur, al țării noastre, precum și viața angajaților români.

Trebuie să susținem tranziția către o economie verde, desigur, dar în același timp această transformare nu trebuie lăsată să afecteze competitivitatea companiilor!

Trebuie să investim în tehnologii curate, energie regenerabilă și soluții inovatoare pentru a reduce emisiile de carbon, dar fără a sacrifica locurile de muncă, salariile, sau creșterea economică!

Europa poate și trebuie să fie un lider global în acest domeniu, arătând că dezvoltarea durabilă și succesul economic nu sunt opuse, ci complementare. De aceea, aștept cu mult interes și energie să dezbatem în Parlament propunerile care vor veni de la Comisia Europeană în acest sens.

În fața tuturor provocărilor cu care ne confruntăm împreună în Europa, Grupul PPE Creștin-Democrat oferă, după cum vedeți, soluții pragmatice și orientate spre viitor.

Prin îmbunătățirea securității, consolidarea competitivității și promovarea unei industrii curate, ne vom asigura că Europa rămâne un bastion – este cuvântul potrivit – al prosperității și stabilității pe scena globală.

Gheorghe Falcă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite