Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Camera Deputaților convocată în sesiune extraordinară pentru modificarea Legii vânătorii

Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară pentru a dezbate un proiect de lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, deputații vor analiza propunerile privind actualizarea cotelor pentru vânătoarea și gestionarea urșilor și altor carnivore mari și vor discuta despre noile strategii pentru prevenirea atacurilor și protejarea comunităților și turiștilor.

Camera Deputaților convocată în sesiune extraordinară pentru modificarea Legii vânătorii
Comentează 0

„În ultimii ani, numărul atacurilor de urs a crescut, punând în pericol viețile oamenilor și ale animalelor domestice, astfel încât se caută soluții pentru protejarea vieților umane și prevenirea unor tragedii similare. De menționat că ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat importanța adoptării unor măsuri mai eficiente pentru gestionarea populației de urși și a altor carnivore mari, susținând că relocarea nu a dat întotdeauna rezultate eficiente.

În aceste condiții, cetățenii și organizațiile de mediu sunt invitați să participe la discuții și să ofere feedback privind modificările propuse”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Mai trebuie spus că pentru găsirea unor soluții echilibrate și durabile se vor implica experți în faună și gestionarea faunei sălbatice.

Intrați AICI pentru a vedea ce conține proiectul de lege.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite