Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Americanii au testat PROIECTILUL care poate distruge rachete nucleare - FOTO+VIDEO

Un proiectil de apărare antirachetă destinat să doboare rachetele care intră în spaţiul aerian al unei ţări a fost lansat cu succes la o bază militară în California Centrală.

Americanii au testat PROIECTILUL care poate distruge rachete nucleare - FOTO+VIDEO
Comentează 0

Au fost testate propulsoarele vehicolului Exoatmospheric Kill, care este proiectat să se prăbuşească peste rachetele inamice, distrugându-le. Oficialii au declarat că obiectivul proiectilului a fost reprezentat de o rachetă ce a fost lansată de un avion Air Force peste Oceanul Pacific, la vest de Hawaii.

Interceptorul Vandenberg, care a lansat proiectilul ucigaş, a fost manevrat până la epuizarea combustibilului. Testul a implicat sistemul de apărare terestră Midcourse. Sistemul de scut antirachetă are drept scop protejarea Americii de atacuri, dar în cazul multor teste acestea nu au reuşit să lovească ţintele.

Totodată, anul acesta, un interceptor va încerca să distrugă o rachetă balistică ICBM pentru prima dată. În 2017, agenţia de apărare antirachetă  (MDA) va lansa două interceptoare împotriva unui singur ICBM.

Companiile Boeing, Lockheed Martin şi Raytheon au lucrat la perfecţionarea diferitor părţi ale proiectilului. MDA doreşte să îmbunătăţească fiabilitatea rachetei, care va distruge corpul inamic prin coliziune cu acesta.

Pentru 2019 este prevăzut un test în care un interceptor cu proiectilul ucigaş reproiectat va fi programat să utilizeze numai două din cele trei stadii, o potenţială opţiune care ar permite manevrarea cu mai multă flexibilitate.

Obiectivul cel mai recent al misiunii a fost de a observa performanţa în timpul zborului a componentelor reproiectate şi obţinerea informaţiilor valoroase cu privire la evoluţia clasei de ameninţare. EKVs sunt concepute pentru a distruge ameninţările balistice în timp ce acestea sunt încă în spaţiu.

Misiunea s-a dovedit a fi de succes datorită eficacităţii reproiectării recente a propulsoarelor EKV.

"Acestea sunt printre cele mai complexe sisteme ale industriei noastre. Testarea este extrem de importantă pentru asigurarea dezvoltării vehiculelor fiabile pentru protecţia  SUA”, a declarat Taylor W. Lawrence, preşedinte al Raytheon Missile Systems. 

Sursa gandul.info

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite