Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Agricultura românească este o prioritate pentru PNL și la Bruxelles!

În contextul noii legislaturi a Parlamentului European, este esențial, cred eu, să ne reafirmăm angajamentul - prin acțiuni clare - față de unul dintre cele mai vitale sectoare ale economiei noastre - agricultura, și față de oamenii care pentru mine reprezintă, prin excelență, spiritul antreprenorial – fermierii, scrie europarlamentarul Gheorghe Falcă pe adevarul.ro.

Agricultura românească este o prioritate pentru PNL și la Bruxelles!
Comentează 2

Ca membru al Grupului Popular European Creștin-Democrat, sunt mândru, o spun fără rezerve, să susțin principiile care ne-au ghidat de-a lungul timpului: sprijinul pentru fermieri, în special pentru cei din România, și o viziune clară pentru un viitor prosper și durabil în Europa, bazată nu pe ideologii sau mode, ci pe realitate.

Agricultura românească nu este, în mod evident, doar un sector economic. Ea reprezintă coloana vertebrală a comunităților, și nu mă refer doar la cele rurale, și este un depozitar al identității noastre naționale, la fel ca în alte state europene.

Din punctul meu de vedere însă, agricultura nu este doar despre trecut. Nicidecum. Agricultura românească, pentru noi, pentru liberali, înseamnă și prezent dar și viitor! Și înseamnă antreprenoriat. 

Este esențial să asigurăm viabilitatea și creșterea continuă a acesteia, după model european, care înseamnă afaceri mici și medii și nu coloșii americani din agricultură - cu toate efectele care decurg de acolo și asupra cărora voi reveni. 

Grupul nostru din Parlamentul European, și am stabilit deja acest lucru deja, în primele noastre ședințe din noul mandat, va prioritiza politici care sprijină sectorul agricol, oferă suportul necesar fermierilor români și europeni și promovează inovația în agricultură.

Diferența dintre abordarea noastră și cea a blocului socialist de la Bruxelles nu ar putea fi mai clară.

De-a lungul ultimelor decenii, noi, creștin-democrații am fost singurii susținători ai cauzei fermierilor, înțelegând că succesul lor este parte integrală a prosperității Uniunii noastre și a stabilității lanțului de aprovizionare a populației cu alimente de calitate, produse pe plan local, de membri ai fiecărei comunități!

Am pledat mereu pentru politici care reduc obstacolele birocratice inutile, sprijină practicile durabile și ne dau garanții că fermierii sunt sprijiniți să facă față provocărilor agriculturii moderne.

În opoziție cu noi, socialiștii au impus o multitudine de reglementări birocratice și norme de mediu nerealiste care îngreunează viața fermierilor, în loc să îi ajute! Și mi se pare ironic, tragic de ironic, cum socialiștii încearcă, din birou, să îi învețe pe agricultori despre sustenabilitate, când agricultura, în sine, înseamnă sustenabilitate!

Politicile socialiste, adesea isterice, prioritizează obiective teoretice și nerealiste de mediu, în fața soluțiilor practice, ceea ce face ca firmele din agricultură să opereze mai mai dificil și mai puțin eficient.

Acest lucru nu doar că afectează productivitatea, dar amenință și securitatea alimentară a UE – o problemă critică în contextul geopolitic actual, unde amenințarea rusă este o realitate! Eu nu știu ce vor socialiștii, dar știu sigur că nu vreau să fim vulnerabili în fața Rusiei! 

Astfel, în fața acestor provocări, spre deosebire de socialiști, eu cred că trebuie să ne menținem angajamentul față de valorile Creștin-Democrate tradiționale și să rezistăm politicilor absolut dăunătoare și, prin efectele lor, iresponsabile ale stângii, care subminează sectorul agricol european.

Trebuie să ne asigurăm, și în acest mandat, că Uniunea Europeană nu devine un labirint birocratic pentru fermieri, ci un partener pentru succesul lor. Și, da, repet acest cuvânt: agriculura trebuie legată de conceptul de succes. Și în afaceri, dar și în viață. 

Așadar, prioritatea noastră, a Creștin-Democraților, și în acest mandat, va fi crearea unui mediu de reglementare care să favorizeze inovația, să sprijine practicile durabile și să respecte nevoile reale ale agriculturii și ale societății.

În fața amenințărilor externe și a provocărilor interne, trebuie să rămânem consecvenți în sprijinul agriculturii, iar eu, alături de colegii mei, asta voi face în anii care vin.

Viitorul comunităților rurale și nu numai, stabilitatea aprovizionării cu alimente și securitatea Uniunii Europene depind de acest lucru.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite