Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avocatul Mihai Pașca, după adoptarea tacită de zilele trecute: „Parlamentul rușinii naționale”

Avocatul Mihai Pașca, vicepreședintele Organizației Municipale a PNL Arad, a avut o reacție dură pe Facebook, după adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege cu privire la autonomia Ținutului Secuiesc. Acesta susține, nici mai mult, nici mai puțin, că actualul Parlament este un Parlament al rușinii naționale. De altfel, așa și începe postarea: „Parlamentul rușinii naționale”.

Avocatul Mihai Pașca, după adoptarea tacită de zilele trecute: „Parlamentul rușinii naționale”
Comentează 0

„Concluzii după ziua de ieri, în care ni s-a abătut atentia de la coronavirus, prima oara dupa șase săptămâni:

1. FAPT: Printr-una din camerele parlamentului român a trecut o lege care acordă autonomia Ținutului Secuiesc. Că ea a trecut prin adoptare tacită, adică cei care conduc Camera - Ciolacu și ceilalți PSD-iști - au lăsat-o să zacă într-un sertar, suficient de mult ca asta să se întâmple de la sine, nu schimbă cu nimic situația. Efectul e același: legea respectivă a trecut de Cameră și conducătorii PSD au permis asta. Același PSD care promova în campanii discursul găunos naționalist-șovin și care îl ataca pe Iohannis pentru că nu ar fi destul de român.

2. Că a fost vorba de trădare de țară și de înțelegeri clandestine, cum acuză președintele sau pură prostie și indolență din partea celor de la PSD, acum e subiect de dezbateri. După ziua de ieri e însă cert că, atât timp cât vom avea acest parlament dominat de PSD și de cei care gravitează în jurul lor, dezbatem de fapt dacă destinele României sunt în mâinile unor trădători de țară sau ale unor idioți incompetenți. În ambele variante e foarte grav.

3. Că nimeni din PSD nu a avut bărbăția să își asume franc gravitatea celor întâmplate nu mai surprinde pe nimeni. Unii ca Ciolacu sau Mihai Fifor, au scăldat-o penibil. Pe de o parte au preferat să se asocieze cu prostia și indolența decât cu trădarea. Pe de alta Fifor ne povestește despre conspirații și capcane întinse de băieți răi și dă vina pe parlamentarii bolnavi de coronavirus. De toate am auzit de la ei mai puțin o explicație pentru cum de au comis-o. Alții ca Dăncilă sau Dorel Căprar, simțind sânge, au sărit ca hienele, cerând demisii. Nu din simț patriotic ci din rațiuni de răfuială internă în PSD. Să nu uităm că acolo urmează niște alegeri interne.

4. Disperați că le fuge pământul de sub picioare, PSD-iștii erau de așteptat să sară la Iohannis și să încerce să mute atenția publică de la enormitatea pe care au produs-o. Mai surprinzător a fost că, probabil din dorința de se mai simți relevanți, la fel au făcut și cei de la USR. Trist.

5. Subiectul zilei, după mine, nu este eterna sperietoare că ungurii ar vrea să ne fure Ardealul. Nici măcar că niște parlamentari UDMR au depus un proiect de lege privind această autonomie, pe care o tot flutură de zeci de ani pentru a își mai momi electoratul. Subiectul zilei este că o cameră a Parlamentului României a adoptat o asemenea lege. Și asta s-a întâmplat sub conducerea PSD. Azi a fost asta. Și s-a putut repara. Mâine poate fi altceva la fel de grav. Și poate nu se va mai repara așa ușor. În oricare din țările spre care ne uităm ca repere, cei responsabili pentru așa ceva ar fi dispărut definitiv din scena politică.

Eșecul acestui parlament PSD s-a desăvârșit ieri. După toate derapajele împotriva justiției, după ce au scos o țară în stradă, după ce i-au ținut în brațe pe Dragnea și Dăncilă, după ce au ratat orice șansă de a rămâne în istorie cu ceva pozitiv notabil, ieri au coborât la un nivel al rușinii naționale ce nu părea posibil de atins”, scrie Mihai Pașca pe Facebook.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite