Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost inaugurat noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe Economice al UAV

A fost inaugurat noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe Economice al UAV
Comentează 0
Noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe Economice a fost inaugurat vineri, 26 Aprilie, în prezența autorităților locale și județene, a reprezentanților comunității evreiești din Arad, a membrilor comunității academice, studenți.
Prezent la eveniment, ÎPS Timotei Seviciu, împreună cu Episcopul Vicar Emilian Crișanul au oficiat slujba de sfințire a noii clădiri a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.
Clădirea fostei Școli Generale nr. 2 situate pe strada Paul Chinezu a fost reabilitată şi extinsă cu un corp nou printr-un proiect european, finanţat prin Regio - Programul Operaţional 2014-2020, în valoare de 6 milioane de euro.
Peste 3.200 metri pătraţi, săli de cursuri, săli de seminarii, un centru de cercetare, un laborator de informatică, săli de lectură, cabinete pentru profesori, parcare, sală de sport şi spaţii administrative vor fi folosite de studenții Facultății de Științe Economice care beneficiază de unul din cele mai moderne spații de învățământ din Arad.
Momentul a marcat și finalul mandatului de 12 ani al rectorului Ramona Lile: „Sunt mândră că pot încheia această etapă din viața mea inaugurând acest nou sediu al Facultății de Științe Economice, unul din cele mai importante și dragi proiecte în care m-am implicat, pentru care am muncit și le-am susținut” a declarat dr. Ramona Lile.
Noul rector al UAV, Teodor Cilan, a precizat: "Este o clădire care a fost şcoală în urmă cu mai bine de o sută de ani şi pe care am reuşit să o repunem în valoare. Cu o investiţie prin ADR Vest, de 6.000.000 de euro, am construit un nou corp de clădire şi am reabilitat complet corpul vechi de clădire. Putem să ne comparăm cu orice şcoală europeană, avem absolut toate dotările normale într-o instituţie de învăţământ modern de secol XXI”.

Galerie foto (109)

Articole asemanatoare