Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Baștanul bostanilor bocind o bașcană

Baștanul bostanilor bocind o bașcană
Comentează 7

P(r)oza zilei: Baștanul bostanilor bocind o bașcană

Și iată că venirea primăverii nu vine cu vești prea grozave pentru prietenul nostru, baștanul Lucian A., carele, după expulzarea din raiul comunist al Coreei de Nord, a ținut-o dintr-un ghinion în altul.

Prima dată Lucien, inocent cum îl știm,  s-a aciuat pe lângă AUR-ul lui George Simion, ce i-a promis dregătoria de Guvernator al Transilvaniei (la Paștele Cailor!!!), apoi, când a sesizat că-i dus cu zăhărelul și cinicul suveranist nu urmărește decât să obțină capital de imagine de pe urma lui, bravul nostru soldat fidel al socialismului salvator a sărit cu arme, bagaje și flueriță în brațele generoase ale hazaicii Diana Șoșoacă, însă și aceasta, la sugestia lui Luis Lazarus, ce l-a perceput ca pe un periculos concurent, l-a tradus discret, pasându-l tocmai dincolo de Prut, dânsei Evgheniei Guțul, bașcana Găgăuziei.

Acuma, faptul că a căzut din lac în puț, cum se zice, n-ar fi fost nici un bai, preafrumoasa Evghenia fiind ”blitzschnell!” cucerită de experiența diplomatică și de carisma concetățeanului nostru. Și, în consecință, pragmatica găgăuză l-a trecut urgent pe lista de deputați la apropiatele alegeri asiaticoparlamentare, pe care CSI (Comunitatea Statelor Independente) le organizează la sugestia lui gospodin Vladimir Putin, în vara acestui an.

Numai că, pe când candidul Lucian A. se și visa deja lansând de la tribuna Parlamentului CSI triluri de flueriță energică către patria nerecunoscătoare, a sosit ca un trăznet vestea că seducătoarea Evghenia Guțul, politiciana cu buze mai senzual-gonflate decât cele ale Biancăi Drăgușeanu, urmează să fie arestată pentru deturnare de fonduri.

Așa că Lucică al nostru, în locul funcției de asiaticoparlamentar găgăuz,  s-a trezit fluerând a pagubă pe malul Mureșului, cu demnitatea de ... găgăuță!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite