Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Vârsta inocenței“, la Cinematograful „Arta“

Vineri, 3 iunie 2022, la Cinematograful „Arta“ din Arad, este seară de „Cinematecă“, un program dedicat patrimoniului cinematografic național și internațional.

Astfel, pe marele ecran va putea fi vizionat filmul „Vârsta inocenței/The Age of Innocence“ (r. Martin Scorsese), cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfiffer și Winona Ryder în rolurile principale.

 „Vârsta inocenței“, la Cinematograful „Arta“
Comentează 0

Filmul excelează la capitolele costume, atmosfera epocii, coloana sonoră, replicile galante, formale și pline de substanță precum și prin povestea de dragoste interzisă, motiv pentru care a fost recompensat cu numeorase premii la  festivalurile de gen. De asemenea, filmul se află pe locul al doilea într-un top al celor mai frumoase filme romantice de epocă.

Intrarea la filmul care va începe la ora 19.00 este liberă.

Filmul a câștigat numeroase premii astfel:

Oscar: 1 premiu și 6 nominalizări

Globul de Aur: 1 premiu și 3 nominalizări

BAFTA: o nominalizare

Veneția: 2 premii

Proiecțiile de filme la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis

Vârsta Inocenței/The Age of Innocence (Canada, 1993), r. Martin Scorsese

Gen film: Dramă

Durata: 139 minute

Rating: N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani)

O poveste plasată în secolul al XIX-la în înalta societate din New York, unde un tânăr avocat se îndrăgostește de o burgheză divorțată, în timp ce e logodit cu verișoara acesteia.

În 1993, Scorsese avea în minte cu totul alte gangs of New York. Ele făceau parte din înalta burghezie a sfârșitului de secol XIX, dar aveau o mentalitate la fel de tribală și aceeași ferocitate cu care își apărau teritoriul și eliminau intrușii.
În anul 1870, un cod social nescris domina tiranic înalta societate din New York. E vorba de epoca în care era de neconceput să vorbești, să mănânci, să-ți conduci afacerile, să te distrezi, să te îndrăgostești sau să te căsătorești încălcând regulile acestui cod.

Vârsta inocenței se sfârșește cu o alegere care își va lăsa o amprentă melancolică pe întreaga viață a protagoniștilor, cu o acceptare care pare resemnare și sacrificiu, dar care își dezvăluie valoarea în timp, când pasiunile s-au stins deși amintirea lor provoacă aceeași fiori ca și în trecut.

Sursa foto: m.cinemagia.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite