Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Holocaustului, comemorată la Arad, la UVVG

Comunitatea evreilor din Arad, Centrul de Studii Iudaice “Academician Nicolae Cajal” al UVVG din Arad, în parteneriat cu ISJ Arad, au comemorat ZIUA HOLOCAUSTULUI în România, marți, 17 octombrie 2017, ora 12,30 în “Aula ȘTEFAN CICIO-POP” de pe Bulevardul Revoluției, nr.94. Aula a fost arhiplină cu invitați: elevi, studenți, profesori din învățământul preuniversitar și universitar, oameni de cultură, alte persoane interesate…

Ziua Holocaustului, comemorată la Arad, la UVVG
Comentează 1

Invitatul special al acestui eveniment a fost dl. Liviu Beriș,  Președintele Asociației evreilor din România victime ale Holocaustului (AERVH). Cu acest prilej a fost lansat volumul “HOLOCAUSTUL SUB GUVERNUL ANTONESCU. INTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI”, volum distribuit gratuit tuturor participanților, prin finanțarea acestui proiect de “The Friedrich Ebert Foundation”, reprezentată, la această întâlnire, de Chiscop Cristian. Importanța evenimentului a fost subliniată în mesajul transmis de Președintele CJA, Iustin Cionca, citit de Consilierul, Dan Codre.

Evenimentul, organizat și moderat de prof. univ. dr. Marius-Ioan Grec – directorul Centrului de Studii Iudaice al UVVG – a fost deschis de Corul de copii de la Colegiul „Sabin Drăgoi”, dirijat de Monica Tebuia, la pian Dor Niculescu. Un moment de reculegere păstrat în memoria victimelor Holocaustului, a precedat intervenția Președintelui comunității evreilor din Arad – ing. Ionel Schlesinger – care a făcut o prezentare a importanței comemorării Zilei Holocaustului, iar apoi un scurt portret biografic: Liviu Beriș.

Conferința susținută de Liviu Beriș, axată pe problematica volumului lansat cu acest prilej, a fost exemplificată cu momente din experiența personală a autorului.

Liviu Beriș a primit, din partea Directorului Centrului de Studii Iudaice, Diploma “PRIETEN AL CENTRULUI DE STUDII IUDAICE”. La final, autorul a efectuat o sesiune de autografe. 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite