Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Profesorul Corneliu Pădurean a plecat dintre noi / UPDATE: Când vor avea loc priveghiul și înmormântarea

Profesorul de istorie Corneliu Pădurean a trecut în eternitate. Tristul anunț a fost făcut de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Profesorul Corneliu Pădurean a plecat dintre noi / UPDATE: Când vor avea loc priveghiul și înmormântarea
Comentează 1

Update 1 Când vor avea loc priveghiul și înmormântarea

Potrivit familiei regretatului profesor, cei care își doresc să își ia rămas bun de la Corneliu Pădurean o vor putea face în această seară și mâine la Capela Rostyl de pe strada Cocorilor, începând cu ora 20, când va avea loc priveghiul. Înmormântarea urmează să aibă loc în Duminica Floriilor, de la Capela Rostyl, la ora 15.

 


„A trecut la cele veșnice un arădean excepțional, prof. univ. dr. Corneliu Pădurean. Un intelectual cu cercetări consistente în domeniul demografiei, conducător de studii doctorale, prof. Pădurean a pledat pentru respectarea rolului Aradului în Marea Unire. A fost președinte al Asociației Ștefan Cicio Pop, un liberal convins, împătimit al Aradului. Am râs mult împreună, dar am și învățat multe de la domnia sa - lecții de viață, lecții de istorie și patriotism local, lecții despre omenie. Dumnezeu să îl aibă în paza sa și să dea putere familiei îndoliate!”, a scris pe Facebook Iustin Cionca.

Corneliul Pădurean a fost o personalitate marcantă a învățământului arădean. Licențiat în istorie al Universităţii „Babes-Bolyiai” din Cluj-Napoca și doctor în istorie al aceleiași universități, Corneliu Pădurean a fost un reper pentru profesorii de istorie din Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite