Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de copii și adulți din Bihor „abandonați” de CFR în Gara Arad (FOTO)

Zeci de copii și adulți din Oradea au fost „abandonați” de CFR în Gara Arad. Ei se întorceau de la mare iar trenul cu care au plecat din Constanța a avut întârziere și au pierdut legătura la Arad. Este vorba despre 80 de copii, dintre care 70 provin de la centrele de plasament din Salonta, Mădăras, Oradea şi Săcueni. Aceștia au fost pentru prima dată la mare, fiind beneficiarii unui proiect desfășurat de o asociație caritabilă. Se pare însă că CFR Călători nu a dat doi bani pe ei, lăsându-i în gară, cu toate că au pierdut legătura tot din cauza CFR Călători.

Zeci de copii și adulți din Bihor „abandonați” de CFR în Gara Arad (FOTO)
Comentează 1

În sprijinul copiilor și însoțitorilor lor au intervenit însă arădenii de la Crucea Roșie.

„Atunci când ni se solicită ajutorul avem ocazia să începem ziua cu un gest de bunătate și altruism.

Dis de dimineață, echipajul de Cruce Roșie filiala Arad a răspuns cu rapiditate solicitării de a interveni pentru a ameliora o situație mai puțin plăcută.

În fața unei situații neprevăzute, cum ar fi pierderea trenului de către un grup mare de persoane, este esențial să ne mobilizăm rapid și eficient pentru a oferi ajutorul necesar.

80 de copii și 23 de adulți veniți de la mare au ratat cursa spre destinația lor finala, Oradea, astfel rămânând în gara din Arad intr-o situație de disconfort si anxietate, mai ales pentru copii, care pot fi mai vulnerabili în astfel de momente.

Am asigurat necesarul de hrana și apa pentru toți cei rămași pentru scurt timp în orașul nostru, am socializat cu ei și i-am cunoscut mai bine, astfel aflând ca 70 dintre copii sunt de la centrele de copii din Salonta, Madaras, Oradea și Secuieni.

Mulțumim voluntarilor care au răspuns rapid solicitării si ne bucuram ca am facut parte din calatoria celor implicați, schimbând traseul cu puțină bunatate.

Când ni se solicită ajutorul, noi răspundem cu deschidere și generozitate. În final, ceea ce dăruim altora se întoarce către noi sub formă de apreciere, recunoștință și o lume mai bună”, au scris pe Facebook cei de la Crucea Roșie.

Sursa foto: Facebook Crucea Roșie Arad

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite