Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Visul frumos s-a terminat, dar ne întoarcem acasă cu capul sus: România – Olanda 0-3

La fel cum s-a întâmplat cam de fiecare dată, cu o singură excepție (World Cup 1994, când am învins Argentina), România nu trece mai departe după ce a ieșit din grupe. Selecționata condusă de pe bancă de Edi Iordănescu a fost învinsă astăzi la München cu 0-3, de naționala Olandei, după un meci în care tricolorii au crezut în șansa lor până la final.

Visul frumos s-a terminat, dar ne întoarcem acasă cu capul sus: România – Olanda 0-3
Comentează 0

Portocala mecanică a fost în această seară mai bună decât tricolorii noștri, calificându-se în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal. Deși am început mai bine meciul, iar în minutul 14 Dennis Man putea deschide scorul în urma unui șut care a trecut milimetric peste poartă, cei care aveau să înscrie primii au fost elevii lui Ronald Koeman. În minutul 20, Gakpo trece ușor de Andrei Rațiu și îl învinge pe Niță cu un șut la colțul scurt dintr-o acțiune care nu anunța nimic. Olandezii pun încetul cu încetul stăpânire pe teren. În plus, în minutul 32,  Dumfries a avut o intrare criminală la Mogoș, care este nevoit să părăsească terenul. Olandezul scapă însă fără niciun avertisment, semn că arbitrul german Felix Zwayer are o mică simpatie pentru adversarii noștri. Până la pauză, ar mai fi de remarcat ocazia lui Drăguș din minutul 45+1.

Pornim în căutarea egalării, dar înscriu tot olandezii

Repriza secundă începe tot cu Olanda la conducerea ostilităților, însă Niță și fundașii noștri au câteva intervenții salvatoare, până în minutul 64, când același Gakpo înscrie din nou. Din fericire pentru noi se afla în ofsaid. Edi Iordănescu forțează egalarea, echipa noastră devine mai ofensivă, renunțând la apărare, astfel încât Malen înscrie pentru 0-2 în minutul 83, iar în minutul 90+3 face 0-3.

În ceea ce privește arbitrajul, ar mai fi de menționat o fază petrecută în repriza secundă, când la 0-1, Alibec este oprit pur și simplu fără niciun motiv când scăpase singur spre poarta adversă, iar Nicușor Stanciu primește cartonaș galben pentru proteste. Mulțumim, domnule Zwayer.

Una peste alta, Generația de suflet pleacă de la Euro cu capul sus, după ce s-a calificat în optimi câștigând o grupă din care au mai făcut parte Belgia, Ucraina și Slovacia, și ne dă speranțe de calificare la Campionatul Mondial care va avea loc peste doi ani în Canada, Statele Unite și Mexic. 

Dar iată care cum a arătat echipa trimisă pe teren de selecționerul Edi Iordănescu:

1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 22. Mogoș (24. Racovițan), 6. M. Marin (8. Cicâldău) 20. Man, 18. R. Marin, 10. Hagi (13. Mihăilă), 21. Stanciu – c (14. Olaru), 19. Drăguș (7. Alibec) .

Pe bancă: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 11. Bancu, 13. Mihăilă,   17. Fl. Coman, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut.

Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite