Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După 24 de ani, cu o GENERAȚIE DE SUFLET, ieșim din grupele de la EURO: Slovacia – ROMÂNIA 1-1; este prima dată în istorie când ne calificăm de pe PRIMUL LOC / UPDATE: În optimi jucăm cu Olanda

Peste 35.000 de români au venit astăzi la Frankfurt pentru a fi alături de echipa națională a României la meciul cu Slovacia, ultimul din grupa E. După primele două meciuri, toate cele patru echipe au adunat câte trei puncte, astfel încât partidele de astăzi au fost decisive pentru calificarea în optimi. La final, egalitatea s-a păstrat. Meciul dintre Slovacia și România s-a terminat cu scorul de 1-1, iar confruntarea dintre Belgia și Ucraina cu scorul de 0-0, astfel încât toate cele patru echipe au câte 4 puncte, fiind departajate de golaveraj. În aceste condiții, România, cu o Generație de suflet, cum i-a spus Edi Iordănescu, iese din grupe la Euro, pentru prima dată din 2000, dar pentru prima dată în istorie se califică de pe primul loc.

După 24 de ani, cu o GENERAȚIE DE SUFLET, ieșim din grupele de la EURO: Slovacia – ROMÂNIA 1-1; este prima dată în istorie când ne calificăm de pe PRIMUL LOC / UPDATE: În optimi jucăm cu Olanda
Comentează 0

Update 1 În optimi jucăm cu Olanda

În urma rezultatelor din ultima grupă, România va întâlni în optimi Olanda, echipa clasată pe poziția a III-a în Grupa D. Partida se va desfășura marți, 2 iulie, începând cu ora 19, pe Munich Football Arena sau Allianz Arena, cum mai este cunoscut stadionul pe care joacă Bayern München și pe care România a învins fără drept de apel Ucraina, în primul meci de la acest turneu final. 


Naționala lui Edi Iordănescu a făcut un meci mare de Ziua Drapelului Național, făcând milioane de români fericiți. Deși se vorbea despre o eventuală înțelegere între români și slovaci, având în vedere că un egal ar fi avantajat ambele echipe, modul în care s-a desfășurat meciul și mai ales ritmul jocului, îi contrazice pe toți cei care au suspectat ceva necurat.

Cei care au deschis scorul au fost slovacii, în minutul 24, când Duda a marcat cu capul, din interiorul careului, de lângă niște apărători prea visători. Naționala cădea pe locul 4 în clasament, având în vedere că în celălt meci al grupei scorul rămânea 0-0. Replica tricolorilor nu se lasă așteptată, iar în minutul 35, Ianis Hagi, introdus în primul 11 în locul lui Dennis Man, este faultat pe linia careului advers, iar arbitrii din Camera VAR îi transmit centralului că se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă. Două minute mai târziu, Răzvan Marin transformă cu sânge rece și readuce România pe primul loc în grupă.

De remarcat faptul că elevii lui Edi Iordănescu ar mai fi putut înscrie prin Rațiu și Hagi în minutul 11, Drăguș, în minutele 43 și 61, Răzvan Marin, în minutul 60, dar și intervențiile salvatoare ale lui Niță, printre cei mai buni jucători de pe teren, care la 36 de ani a dovedit din nou că echipa națională are portar. De asemenea, printre jucătorii care s-au remarcat astăzi au fost și Andrei Rațiu, atât prin intervențiile din apărare, cât și prin raidurile din jumătatea adversă, dar și Ianis Hagi și Dennis Man.

În cele ce urmează vă prezentăm echipa trimisă pe teren de selecționerul Edward Iordănescu:

1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu, 6. M. Marin, 18. R. Marin (4. Rus), 10. Hagi (20. Man), 21. Stanciu – c, 17. Fl. Coman (23. Sorescu), 19. Drăguș (9. Pușcaș).

Pe bancă: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 20. Man, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut.

Sursa foto: uefa.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite