Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost mai buni ca noi, dar am LUPTAT până la capăt: Belgia-România 2-0; tricolorii păstrează primul loc în grupă

Belgienii au fost în această seară mai buni decât noi, dar era de așteptat, având în vedere că diavolii roșii ocupă locul 3 în clasamentul FIFA, iar tricolorii sunt pe locul 46.

Elevii lui Edi Iordănescu au pierdut partida desfășurată la Köln cu 0-2, dar nu au cedat niciun moment din punct de vedere psihic, luptând până la capăt pentru șansa lor. Cu toate că rezultatul din această seară a fost unul negativ, România a rămas pe primul loc în grupa E, în care toate echipele au câte trei puncte, dar noi avem cel mai bun golaveraj.

Au fost mai buni ca noi, dar am LUPTAT până la capăt: Belgia-România 2-0; tricolorii păstrează primul loc în grupă
Comentează 0

Partida a început practic de la scorul de 0-1, având în vedere că belgienii au înscris încă din minutul 2, când Tielemans primește de la Lukaku și înscrie cu un șut puternic de la marginea careului. Elevii lui Domenico Tedesco au avut o posesie clară, mai ales în prima repriză, dar noi l-am avut în poartă pe Niță, care a limitat proporțiile scorului. Cu toate acestea, tricolorii nu au renunțat niciun moment la ofensivă, ieșind pe contraatac ori de câte ori au avut ocazia, dar nici Dennis Man, nici Drăgușin, nici Mihăilă și nici Răzvan Marin nu găsesc drumul spre gol. O va face însă Belgia, în repriza secundă. Prima dată prin Lukaku, în minutul 64, dar golul acestuia este anulat pe motiv de ofside, fiind a treia reușită anulată la acest Campionat European din dreptul vârfului lui Chelsea. A doua oară, în minutul 80, Kevin De Bruyne este scăpat de apărătorii noștri și înscrie cu un șut la colțul scurt, din interiorul careului. 

De remarcat marea ocazie ratată de Dennis Man în minutul 68, când scapă singur cu portarul advers, dar trage în acesta, astfel încât scorul de pe tabelă rămâne 0-1 până în minutul 80, când avea să înscrie De Bruyne.

Nu-i nimic. Mai avem o șansă, miercuri de la ora 19, când întâlnim Slovacia la Frankfurt într-o bătălie în care întâlnim o echipă mai abordabilă decât Belgia, dar să nu uităm că este o echipă care tocmai a bătut Belgia, dar... a pierdut cu Ucraina.

Dar să vedem cum a arătat echipa trimisă în această seară pe teren de Edi Iordănescu:

1. Niță – 2. Rațiu (23. Sorescu), 3. Drăgușin, 6. M. Marin (14. Olaru), 11. Bancu, 15. Burcă, 13. Mihăilă (10. Hagi), 18. R. Marin, 20. Man, 21. Stanciu – c, 19. Drăguș (7.Alibec).

Pe bancă: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 17. Fl. Coman, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite