Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se caută o mie de voluntari pentru centrele de plasament

Programul educațional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din București și 24 de județe. O mie de voluntari noi sunt așteptați să se implice dăruind trei ore/ săptămână unor copii și adolescenți care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor.

Se caută o mie de voluntari pentru centrele de plasament
Comentează 0

Programul educațional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din București și 24 de județe. O mie de voluntari noi sunt așteptați să se implice dăruind trei ore/ săptămână unor copii și adolescenți care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor. „Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care să le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul”, susține Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Până pe 28 februarie Ajungem MARI caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin șase luni, în centrele de plasament, pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii – voluntarii  participă la un training inițial și sunt consiliați pe parcurs. Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte.

Programul se derulează de aproape cinci ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învață, și ei, de la copii și primesc mai mult decât oferă:

„Sunt atâția copii care au nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă caldă, de cineva pe care să îl aibă ca model. Doar prin a fi prezenți lângă ei, deja facem o schimbare! E cel mai frumos sentiment să oferi fără să aștepți nimic înapoi”, afirmă Andreea Mihaela Baraboi, voluntară Ajungem Mari în Târgu Mureș.

 „De la copii am învățat multe lucruri și învăț constant. M-au învățat să zâmbesc și să mă joc din nou, să sper și să continui mereu, chiar dacă drumul e greu. M-au învățat că, până la urmă, rezultatele muncii tale vor apărea de unde te aștepți mai puțin”, mărturisește Ștefana Bănică, voluntară Ajungem Mari în Iași.

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 și durează șase luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de zonă, program și disponibilitate. Voluntarii merg în echipe de câte doi la aceeași grupă de copii pentru o ședință de două ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie. Detalii despre program și înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secțiunea Devino voluntar  http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul educațional al Asociației Lindenfeld se desfășoară în București și 24 de județe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

Asociația susține educația a peste 2.000 de copii

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societătii.

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 24 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire școlară într-un mod interactiv alături de peste 1.300 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, antreprenporială și pentru sănătate, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite