Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal la Moneasa, chiar dacă alegerile au trecut: primarul ales îl acuză pe actualul primar că încearcă să desființeze SRL-ul Primăriei, numai ca să tulbure apele

Neînțelegerile apărute între viceprimarul comunei Moneasa, Doru Miron, care a câștigat alegerile din 9 iunie devenind primar ales, și actualul primar, Nuțu Herbei, continuă chiar și după ce campania electorală a trecut. Asta, în condițiile în care, conform celor scrise pe Facebook de Doru Miron, primarul care a pierdut alegerile încearcă să dea afară muncitorii de la SRL-ul Primăriei, pe care vrea să-l desființeze, în ultimele luni de mandat, susținând că acesta ar funcționa ilegal. Astfel, primarul ales susține că va fi blocat accesul turiștilor la Parcul de aventură și la trenulețul turistic, două dintre atracțiile stațiunii.

Scandal la Moneasa, chiar dacă alegerile au trecut: primarul ales îl acuză pe actualul primar că încearcă să desființeze SRL-ul Primăriei, numai ca să tulbure apele
Comentează 0

În ceea ce ne privește, nu înțelegem cum de SRL-ul a putut funcționa până acum legal, dacă în decembrie anul trecut s-a decis desființarea sa, așa cum susține primarul, iar dintr-o dată, ceea ce era legal a devenit ilegal.

„Este urât când nu știi să pierzi și nu ai caracter și demnitate să respecți votul cetățenilor!

Primarul Ioan Nuțu Herbei, încă primar al comunei Moneasa până în septembrie, supărat că nu a mai fost reales, în loc să stea liniștit și să își vadă de treabă în ultimele 3 luni, încearcă să tulbure apele in primărie!

Domnul primar, împreună cu administratorul Cosmin Toderas, încearcă să desființeze SRL-ul primăriei și să dea muncitorii afară, ca să lase comuna și stațiunea de izbeliște în următoarele 3 luni!

Vor să blocheze accesul turiștilor la trenuleț, la Parcul de aventură și să facă în așa fel încât să nu mai avem pe cine trimite la treburile din gospodăria comunala!

Nu înțeleg ce să ai cu niște muncitori simpli, care nu au făcut decât să își facă treaba în comună și să ajute pe orice cetățean în rezolvarea problemelor din gospodarie!

Domnul primar caută tot felul de legi, prin care să găsească o baza legală pentru a-i da afară pe oameni!

Bineînțeles face toate acestea susținut de oamenii lui apropiați cu care și-a făcut “treburile” în ultimii ani, dar despre aceștia o să vă mai dau detalii în viitor!

Astăzi a încercat să facă o ședința în care să hotărască soarta muncitorilor, pe care i-a chemat și le-a spus că el doar vrea sa fie corect și să facă ce spune legea!

Păi dacă vrea sa fie corect, de ce în toți acești 12 ani la el corectitudinea a fost doar pentru unii? Spre exemplu dacă l-a văzut pe domnul Cosmin Toderas, că și-a instalat ghereta de înghețată în parc și s-a conectat la curentul electric, direct la stâlpul primăriei, de ce nu l-a pus să plătească curentul sau alte taxe, pe care ar trebui să le achite un comerciant aflat pe domeniul public al comunei?

În felul acesta, cine nu și-ar deschide afacere dacă este protejatul primarului și este scutit de taxe?

Și as mai avea multe de spus în acest sens, dar știu, că dumneavoastră, cetățenii cunoașteți aceste nereguli și nedreptăți pe care domnul primar, încă în funcție, le face de 12 ani.

Pe lângă toate acestea, ce să mai zicem de lemnele către populație, care nu se dau în ordinea cererilor, iar la felul în care decurg lucrurile nu m-aș mira să încerce și aici să lase populația fără lemne!

Păcat că toate acestea se întâmpla acum, în perioada aglomerată de vară, în care primăria ar trebui să se ocupe de problemele importante ale stațiunii și comunei!

Sper că domnul primar să se mai gândească puțin, să mai lase din orgolii și să își facă treaba pentru comună, în ultimele luni de mandat!

Eu mă voi lupta pentru toți cetățenii comunei și pentru schimbarea lucrurilor în bine așa cum am făcut din prima zi, de când intrat în primărie, la fel cum am făcut în toată perioada de campanie, în care m-ați susținut și mi-ați fost alături și la fel cum voi face din ziua, în care voi prelua mandatul de primar!”, a scris ieri pe Facebook Doru Miron.

Primarul în funcție face un pas în spate

Pe de altă parte, Nuțu Herbei, primarul în funcție pare decis să facă un pas în spate, după ce ședința în care urma să fie desființat SRL-ul nu a putut avea loc din lipsă de cvorum. Asta, în condițiile în care consilierii liberali, care nu au putut accepta ceea ce urma să se întâmple ca urmare a concedirii muncitorilor, au decis să nu se prezinte.

În 2018 s-a înființat SRL-ul, nu doresc să îl desființez, dar nu îmi mai permite Legea 296 din 2023, desființarea lui e conform legii. La ședința de ieri nu a venit niciun PNL-ist, deci nu s-a ținut, cu toate acestea în cadrul ședinței am chemat muncitorii, le-am spus că îi deleg lui semnătura pentru acele sume care se transferă de la Primărie spre SRL. Va fi primar în 3 luni, dacă zice el că e legal, să fie legal”, a declarat Nuțu Herbei, care a ținut să precizeze că nu mai semnează niciun document. În continuare primarul în funcție susține că desființarea SRL-ului ar fi fost decisă în 18 decembrie anul trecut, începând cu data de 1 iulie.

În ceea ce privește acuzațiile cu privire la administratorul Cosmin Toderaș, Nuțu Herbei susține că nu a știut că acesta și-ar fi conectat ghereta la stâlpul de curent al Primăriei.

Claudia Gavra


Scrie un comentariu

trimite