Șapte cumpărături pe care nu le face niciodată un om bogat. Nu te lăsa nici tu amăgit!
Ceea ce ai reușit să aduni cu cap, nu-ți oferă dreptul de a cheltui fără cap. Trebuie să-ți prețuiești munca și să gestionezi banii obținuți așa cum se merită.
De aceea, noi am găsit de cuviință să-ți aducem la cunoștință 7 sfaturi ce te vor ajuta să-ți administrezi corect finanțele agonisite prin efort și străduință.
1. Nu cheltui în mod exagerat pe restaurante de lux, care nu ți le permiți sau pe odihnă prea scumpă. Aceste obiceiuri îți vor subția foarte rapid buzunarul, fără vreo utilitate mare pentru tine. Cel mai bine optează pentru mâncarea pregătită acasă și lasă vizitele în restaurant pentru ocazii speciale.
2. Nu cumpăra prea multe haine, încălțăminte sau bijuterii. Actualmente, trendurile se schimbă atât de des încât nu este rentabil să te ții de ele. Limitează-te la o garderobă de bază care să te reprezinte și să-ți permită să combini stilat articolele vestimentare între ele.
3. Renunță la automobilele și gadgeturile de ultime modele. Achiziționează produse calitative și de încredere care să te slujească măcar câțiva ani. Aceasta îți va permite să economisești foarte mulți bani, dar și să fii încrezut în alegerile tale.
4. Nu cheltui bani pe ceea ce poți faci singur, fie că e vorba de gătit, de spălat sau curățenie. Uneori aceste activități te ajută să petreci mai mult timp cu familia și să apreciezi efortul fiecăruia.
5. O educație scumpă nu îți aduce neapărat și cunoștințe mai multe. În esență, instituțiile de învățământ bugetare nu ar trebui să se diferențieze cu nimic, în ceea ce privește programul de învățământ, de ce le private. De aceea, economisirea resurselor financiare în acest sens, este binevenită.
6. Nu te lăsa convins de orice capriciu al copilului. Chiar dacă ai posibilitatea să-i cumperi tot ce își dorește, ar fi mai bine să te limitezi. În acest mod, copiii vor aprecia mai mult ceea ce le oferi.
7. Ține-te departe de tentațiile de a cumpăra ceva care îți aduce plăcere de moment. Investește în tine, dezvoltă-te, alimentează-te sănătos și alege cu cap ceea de ce ai nevoie. Banii sunt resurse, nimic mai mult. Mai ales că e vorba de niște resurse regenerabile, în comparație cu timpul.