Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Samsung a lansat noile pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip 6

Samsung a lansat noile pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip 6
Comentează 0

Samsung a lansat de câteva zile cele mai recente versiuni ale celor două telefoane pliabile, la Galaxy Unpacked 2024 Paris. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 sunt ceva mai subțiri și mai ușoare decât precedentele modele. În același timp, Galaxy Z Fold 6 oferă o actualizare așteptată a raportului de aspect tradițional îngust al afișajului frontal.

În mod previzibil, însă, mai presus de toate este platforma de inteligență artificială Galaxy AI de la bordul celor două pliabile, potrivit TechCrunch. Dar, fără puterea noului procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy aceste caracteristici Galaxy AI nu exiatau. Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy este același procesor aflat și pe Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra.

Galaxy Z Fold 6 nu este un upgrade mare față de modelul de anul trecut Galaxy Z Fold 5. Totuși, Samsung a îmbunătățit hardware-ul și a adăugat câteva caracteristici interesante pentru a oferi o experiență mai bună. Galaxy Z Fold 6 are un procesor mai nou, mai puternic și mai eficient energetic, certificare IP48, suport software pe șapte ani, și nu în ultimul rând, platforma de inteligență artificială Galaxy AI.

Fold 6 are acum un raport de aspect puțin mai larg de 22,1: 9 pe ecranul extern. Acest lucru face ca ecranul să se simtă mai puțin înghesuit și ideal pentru utilizarea cu o singură mână. Pentru comparație, ecranul exterior a lui Fold 5 un raport de aspect de 23,1: 9.

Samsung Galaxy Z Fold 5 are un rating IPX8, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă până la 30 de minute în apă dulce până la 1 metru. Cu toate acestea, Fold 6 a obținut un rating IP48. Modelul mai nou oferă protecție limitată împotriva pătrunderii de praf solid de 1 mm sau mai mare.

Galaxy Z Fold 6 este disponibil în cinci culori Pink, Navy, Silver Shadow, White și Crafted Black și are un preț de 1.900 de euro pentru varianta de stocare de bază. Prețul este cu 100 de euro mai mare decât la Galaxy Z Fold 5 la lansare.

Samsung Galaxy Z Flip 6 este foarte asemănător ca design cu Flip 5 la prima vedere. Galaxy Z Flip 6, pe lângă o balama nouă, un ecran nou și o cameră nouă primește și el Galaxy AI. Sigur că nu trebuie să uităm nici procesorul Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy, mult mai puternic decât procesorul aflat în Galaxy Z Flip 5. Un alt plus evident pentru Flip 6 este că Samsung a asociat procesorul ce 12GB de memorie RAM.

Mai menționăm și prezența unei camere principale de 50 megapixeli, un alt mare pas înainte față de Galaxy Flip 5. Alături de camera principală se află una de 12MP ultra-wide și, la interior, una de 10MP pentru selfie.

O schimbare hardware foarte binevenită este includerea rezistenței la praf. Acum telefonul are certificare IP48. Asta înseamnă că, pe lângă protecția la apă (1,5 metri timp de până la 30 minute) telefonul are și protecție și pentru praf, chiar dacă nu la nivelul telefoanelor emblematice.

Flip 6 are acum o baterie de 4.000 mAh, un plus evident față de bateria de 3.700 mAh aflată pe Galaxy Z Flip 5. Din păcate, încărcarea rapidă este aceeași de 25W. Aceeași situație și la Flip 6 în materie de preț. Față de prețul lui Galaxy Z Flip 5 la lansare, prețul lui Flip 6 a crescut tot cu 100 de euro. Costă, pentru versiunea de bază, 1.100 de euro.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite