Salina Turda, în fotografii spectaculoase pe site-ul CNN
Salina Turda este din nou în atenția presei internaționale după ce site-ul CNN a publicat miercuri, 27 ianuarie, un articol despre cunoscutul obiectiv turistic care în 2015 a avut peste 500.000 de vizitatori.
Astfel, articolul CNN face trimitere, în cadrul rubricii Style, la un alt articol apărut în data de 18 ianuarie, în publicația online „The Spaces”, intitulat „Take a spin around Transylvania’s subterranean theme park”, unde Salina Turda este ilustrată prin două fotografii spectaculoase realizate de fotograful britanic Richard John Seymour. Fotografiile sunt însoțite de un text în care se prezintă un scurt istoric al Salinei și în care se ridică problema valorii arhitecturii și a spațiului, astăzi, în relație cu valoarea istorică a acestui monument natural.
„În mijlocul zonei rurale din Transilvania, se află astăzi o mină antică de sare, veche de peste două milenii. Salina Turda a devenit o atracție turistică nesperată, cu mii de vizitatori care coboară în minele verticale în fiecare an pentru a juca mini-golf, bowling sau pentru a vâsli pe lacul subteran. Acest tărâm de basm are chiar și un centru de recuperare pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii. Fotograful britanic Richard John Seymour a vizitat recent Salina Turda în cadrul unei călătorii de documentare și fotografierea spațiului Salinei i s-a părut o provocare în primul rând datorită gradației sale abrupte”, precizează autoarea articolului, Catarina De Almeida Brito.
În articolul publicat de CNN, „Stunning views from inside Transylvania’s subterranean theme park” și apărut inițial pe site-ul The Spaces, se mai precizează că Salina Turda umplea cuferele regilor maghiari și cele ale împăraților habsburgi, sprijinind comunitatea locală secole la rând. „Din momentul în care activitatea minei a încetat, în 1932, Salina a avut multe vieți. A fost folosită ca adăpost în cel de-al doilea Război Mondial și a fost chiar folosită pe post de depozit de brânzeturi. Salina Turda și-a deschis porțile pentru vizitatori în 1992 pentru ca 16 ani mai târziu să beneficieze de investiții de 6 milioane de euro, ceea ce i-a consolidat potențialul de a se transforma în muzeu și parc de distracții”.
Articolul integral poate fi citit accesând linkul:
Stunning views from inside Transylvania’s subterranean theme park
Sursa transilvaniareporter.ro