Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sală de sport modernă pentru copiii de la Andrei Șaguna; investiția în valoare de 2,5 milioane de lei a fost inaugurată astăzi (FOTO)

Un vechi proverb românesc spune că omul sfințește locul, iar aceste vorbe se adeveresc din plin în localitatea Zimandu Nou, unde primarul Dorel Vidran a avut și are învățământul drept una dintre prioritățile administrative. Așa se face că școlile și grădinițele din comună au intrat pe lista de investiții, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și dotările.

Sală de sport modernă pentru copiii de la Andrei Șaguna; investiția în valoare de 2,5 milioane de lei a fost inaugurată astăzi (FOTO)
Comentează 0

220 de elevi, de la clasa pregătitoare până într-a VIII-a, de la Școala Generală Andrei Șaguna, beneficiază de condiții moderne de studiu, într-o clădire reabilitată total, de la pardoseală, pereți, grupuri sanitare, la mobilier școlar. În plus, o sală nouă de sport, dată în folosință chiar astăzi, în valoare de 2.500.000 de lei, construită din fonduri locale, dar și cu contribuția Consiliului Județean Arad. Săli de clase aerisite, luminoase, albe, curate, cu mesaje motivaționale imprimate la vedere, cu ghivece de flori cochet așezate la ferestre, totul pentru a construi o atmosferă creativă, numai bună pentru  a veni cu drag la școală.

„Într-o școală din mediul rural, precum Școala Gimnazială «Andrei Șaguna», tradițiile, credința și învățătura sunt sfinte. Aici, copiii învață nu doar din cărți, ci și din inimă, fiind îndemnați să fie primii care spun o vorbă bună, care sar în ajutor, care iubesc, zâmbesc și iartă. Fiecare gest de bunătate este valorificat, iar educația devine un proces prin care se formează caractere, nu doar acumulări de cunoștințe. În această școală, rugăciunea Tatăl Nostru este un simbol al începutului fiecărei zile, dăruind pace și călăuzind elevii spre fapte bune și un comportament moral exemplar.  Școala devine o catedrală a sufletului și a minții, un loc unde credința, iubirea și înțelepciunea merg mână în mână, pregătindu-i pe copii să devină cetățeni responsabili și oameni cu suflet curat. Aici, fiecare lecție este însoțită de o binecuvântare, iar comunitatea școlară trăiește sub semnul armoniei și al respectului pentru valorile sfinte”, este de părere directorul școlii, prof. Daniela Goldiș, care conduce destinele instituției de peste 12 ani.

Prezent la darea în folosință a noii săli de sport a școlii, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a fost de părere că în comuna Zimandu Nou lucrurile evoluează într-o direcție bună, iar proiectele se materializează din plin. „Astăzi suntem la inaugurarea unor investiții pe mai multe linii de finanțare, la școală și la sala de sport a școlii, care, pe de o parte, cresc calitatea actului educațional, iar pe de altă parte, contribuie la sănătatea fizică a copiilor. Dar am putea vorbi la fel de bine și despre proiectul de extindere a zonei industriale, despre investițiile de la grădinița din Andrei Șaguna, despre aducțiunea de apă Livada-Zimandcuz, despre modernizarea drumului, pistele de biciclete și accesul la fiecare gospodărie către Sântana. Iar dacă discutăm despre piste de biciclete, extinderea lor la nivelul întregii comune completează dorința de mișcare, de sport, la nivelul întregii comunități. Ceea ce doresc să subliniez cu aceste aspecte este că la Zimandu Nou avem o administrație înțeleaptă și harnică, care a dus comuna la condițiile unui oraș și care a știut să beneficieze de proximitatea față de municipiu”.

Consiliul Județean Arad a cofinanțat în mandatele președintelui Iustin Cionca 38 de proiecte ale administrației locale și asta demonstrează parteneriatul, comunicarea și colaborarea dintre Primăria Zimandu Nou și Consiliul Județean Arad. Aproximativ 900.000 de euro din banii județului au contribuit la accelerarea proiectelor punctuale din Zimandu Nou, Zimandcuz și Andrei Șaguna.

„Îl felicit pe dl primar, care a arătat aici, în comuna Zimandu Nou, ce înseamnă beneficiile unei administrații liberale. În continuare, eu cred că așa trebuie să muncim în județul Arad, Consiliul Județean să fie partener al primăriilor capabile de performanță, de atragerea fondurilor europene și guvernamentale, și care pentru succesul proiectelor lor au nevoie de sprijinul Consiliului Județean”, a subliniat Iustin Cionca.

„Administrația locală a sprijinit întotdeauna învățământul din comună. Am atras fonduri pentru a moderniza școlile și grădinițele. Sunt mândru că în Andrei Șaguna se învață în condiții moderne, la standarde europene. Școala are toate facilitățile, sală de sport, teren multifuncțional, la care putem adăuga și capacitatea de a ne autogospodări energetic. Avem tehnologii noi, cu manuale digitale, inclusiv ochelari 3D, învățământul fiind astfel mult mai dinamic, mai axat pe condiții moderne de acumulare a cunoștințelor. De asemenea, pentru prima dată după mulți ani, ne bucurăm că numărul copiilor care învață aici a crescut și putem spune că am mai înființat o clasă pregătitoare”, a spus Dorel Vidran, primarul comunei.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite