Renovezi și te-ai gândit la un șemineu? Avem sfaturi utile
Vrei o schimbare in casa ta? Te-ai decis ca e momentul sa faci renovari in locuinta? Te intrebi cu ce incepi? In primul rand, ai ales sezonul potrivit, iar apoi incearca sa stabilesti exact ce vrei sa renovezi.
Orice lucrare de renovare a casei aduce un „suflu” nou locuintei, oferindu-i un aspect placut, curat, ordonat si adaptat preferintelor și nevoilor tale. Daca alegi sa te implici singur, vei avea satisfacția unui proiect realizat de tine, reusind chiar sa economisesti ceva bani. Este bine sa te informezi corect si sa iei in calcul cheltuielile care te asteapta si riscurile la care te supui, respectiv greselile pe care sa le eviți.
Una din cele mai comune schimbari pe care le fac romanii in locuintele lor este adaugarea unei surse sigure de caldura. De exemplu, daca vrei o schimbare in living si te-ai decis sa montezi un semineu lemne, ti-as recomanda o ampla documentare. Un semineu nu se construieste dupa ureche. Gandeste-te ca pui in pericol sanatatea si viata celor dragi. Cel mai indicat sa apelezi la un montatot specializat.
Inainte de a incepe munca, trebuie sa iti reamintim ca exista o ordine fireasca de executie a operatiilor pe parcursul construirii unui semineu. Nu scapa din vedere aceste detalii!
Locul in care va trona semineul trebuie pregatit dupa niste reguli precise. De exemplu, in locul in care va fi amplasat semineul, peretii trebuie izolati cu placi de silicat de calciu.
Specialistul stie ca suprafata placilor trebuie curatata cu apa inainte de montaj pentru a inlatura impuritatile si a face o priza buna la lipire. Placile de silicat de calciu se fixează de perete in puncte cu adeziv flexibil. Iar dupa placare toate rosturile trebuie umplute cu adeziv cu ajutorul unui spaclu.
Tot in acest proces se recomanda izolarea totala a suprafetelor expuse la temperature. In caz contrar structura peretelui poate fi afectata (orice material supus la temperatura ridicata fara a avea proprietati refractare va fi afectat in timp).
La constructiile de lemn izolarea peretiilor se face in strat dublu pentru a nu exista nici un fel de transfer termic. Asigura-te ca materialul izolator si adezivul folosite sunt de cea mai buna calitate si special destinate pentru constructia de seminee. Despre taierea placilor afla ca se va face de preferat cu un fierastrau de mana.
Mai vrei sa te ocupi singur de semineu pe colt? Nu ai vrea sa-i spui specialistului care este modelul dorit si sa-l lasi sa-si faca treaba ca la carte?
Ca sa iti fie mai usor, iti recomandam un mic exercitiu de imaginatie. Incearca sa vizualizezi rezultatele finale ale semineulu pana in cel mai mic detaliu. Acest efort initial te va scuti de modificari ulterioare care te vor costa timp si bani.
Daca ai nevoie de mai multe informatii si sfaturi, te asteptam in magazinul online PEFOC.ro sau la orice magazin partener, cum sunt si cei de la seminee Oradea. Echipele de specialistii te vor ajuta sa abordezi dorinta de a avea un semineu, fie o soba sau termosemineu, in asa fel incat sa reduci la minim timpul si cheltuielile lucrarii.