“Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiș”
Miercuri, 23 decembrie, în prezenţa Preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea, a primarului oraşului, Gheorghe Feieş, a directorului Spitalului, Cristian Sârb şi, desigur, au unui sobor (ecumenic) de preoţi, s-a tăiat panglica semnificând inaugurarea noului Ambulatoriu de la Spitalul Sebiş, lucrare executată în cadrul proiectului menţionat în titlu.
Unitatea administrativ-teritorială Orașul Sebiș, cu sediul în localitatea Sebiș, str. Piața Tineretului, nr. 1, jud. Arad a asigurat implementarea Proiectului nr. V/38/3/3.1/632/15.10.2010, “Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiș”, cod SMIS 29609, începând cu data de 09.12.2014, când a fost semnat Contractul de finanțare nr. 4929 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătăţirea nivelului de sănătate a populaţiei oraşului Sebiş şi a comunelor învecinate prin dezvoltarea unei infrastructuri durabile şi eficiente de sănătate ce sprijină asigurarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu, servicii esenţiale pentru populaţie.
Proiectul “Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli cronice Sebiș, finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenție 3.1, a avut o valoare totală de 2.298.159,17 lei, din care 1.717.973,49 lei reprezintă finanțare nerambursabilă și contribuția Beneficiarului. Valoarea neeligibilă estimată inclusiv TVA aferentă acesteia, a fost de 169.768,42 lei iar valoarea TVA aferntă cheltuielilor eligibile a fost de 410.417,26 lei.
Regio - Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Aministrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.
Rezultatele obtinute in cadrul proiectului :
• Înființarea a 4 noi cabinete de specialitate în cadrul ambulatoriului cu specialitățile medicină internă, neurologie, recuperare medicină fizică și balneologie, pediatrie.
• Reabilitarea și recompartimentarea corpului de clădire unde este relocat ambulatoriul
• Înzestrarea celor 5 cabinete de specialitate și a 4 săli de tratamente cu echipament medical și mobiliere specific medical necesar creșterii calității actului medical.
• Modernizarea utilităților prin crearea facilităților speciale pentru persoanele cu handicap locomotor
• Creșterea eficienței energetice a clădirii ambulatoriului cu minim 26%.
• Creșterea solicitărilor serviciilor publice de sănătate în ambulatoriul integrat al spitalului în medie cu 50% .
• Scăderea cazurilor redirecționate către alte unități spitalicești de le 7% la 2%
• Scăderea timpului acordat consultațiilor ca urmare a dotărilor moderne.
Comunicat de presă