Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua gamă de Apple iPad Pro va fi lansată azi

Noua gamă de Apple iPad Pro va fi lansată azi
Comentează 0

Alături de telefoane, tabletele Apple și ele foarte așteptate de fani. Acum Apple se pregătește să-și reîmprospăteze întreaga linie de tablete iPad în acest an, începând cu iPad Pro.

Cea mai importantă mișcare făcută de Apple cu noile tablete este apariția unui ecran OLED. Anul acesta, întreaga linie Apple iPad Pro va avea ecrane OLED pentru prima dată. Aceasta va marca, de asemenea, prima dată când Apple a folosit ecrane OLED în afara iPhone și Apple Watch. iPad Pro de 12,9 inch (32,77 cm) ar putea fi, de asemenea, ceva mai mare în acest an, dimensiunea ecranului crescând la 13 inch.

În prezent, Apple iPad Pro de 11 inch (27,94 cm) are un ecran LCD cu iluminare de fundal convențională. De fapt, iPad Pro de 11 inch a folosit același ecran de când a fost lansat în 2018. Apple iPad Pro de 12,9 inch, între timp, a folosit iluminare de fundal mini-LED din 2021. Aceasta este o actualizare față de ecranele precedente permițând o luminozitate semnificativ mai mare și un contrast mai bun, potrivit 9to5mac. În comparație cu ecranele mini-LED, ecranele OLED oferă niveluri de negru semnificativ mai bune.

Apple iPod Pro va avea și o noua tastatură magică. Aceasta „va face iPad Pro să arate mai mult ca un laptop și va include un cadru mai robust din aluminiu”, potrivit Bloomberg. Aceasta va marca prima dată când Magic Keyboard a fost actualizată de la introducerea sa în 2020. De asemenea, Apple lucrează la un nou Apple Pencil care se va asocia cu noul iPad Pro. Potrivit mai multor zvonuri, noul Apple Pencil ar putea prezenta integrarea Find My, precum și vârfuri interschimbabile magnetic care simulează diferite instrumente de scris și desen. Vă reamintim că tabletele rivalului Samsung, seria Galaxy Tab S9, au și ele un S Pen foarte performant.

Până acum au fost zvonuri că noul iPad Pro va veni cu procesorul Apple M3, dar se pare că nu este așa. O recentă informație de la Bloomberg sugerează că noul iPad Pro ar putea fi de fapt primul dispozitiv Apple alimentat de cipul M4. Se pare că Apple intenționează să promoveze priceperea în inteligența artificială a cipul M4. Se presupune că compania va poziționa noul iPad Pro „ca primul său dispozitiv cu adevărat AI”.

Apple va modifica și designul la iPad Pro din acest an, design rămas nemodificat din 2018. Potrivit informațiilor, noile modele de iPad Pro vor fi semnificativ mai subțiri decât predecesorii lor. Noua gamă de tablete Apple iPad Pro va fi lansată la un eveniment special „Let Loose” pe 7 mai.

În timp ce noutățile de mai sus sunt mai mult decât apetisante, nu același lucru este valabil pentru preț. Noile modele de Apple iPad Pro vor fi cu aproximativ 160 de dolari mai scumpe decât predecesorii lor.

Foto: via 9to5mac.com


Scrie un comentariu

trimite