Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modificări importante aduse Programului de stimulare a înnoirii parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că au fost aduse modificări importante în Programul de stimulare a înnoirii parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate.

Modificări importante aduse Programului de stimulare a înnoirii parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate
Comentează 0

„Acest program oferă sprijin financiar fermierilor care doresc să își modernizeze echipamentele agricole, prin achiziționarea de tractoare și mașini agricole noi, mai puțin poluante, beneficiari eligibili fiind fermierii persoane fizice cu atestat de producător. După obținerea finanțării, aceștia trebuie să se organizeze juridic (PFA sau întreprindere individuală) în termen de trei ani”, susține Glad Varga. Cofinanțarea este de 65%, însă trebuie spus că în cazul tinerilor fermieri aceasta se ridică la 80%, valoarea maximă fiind de 55.000 de euro cu TVA inclusă.

La casarea unui tractor vechi, beneficiarul va primi un voucher care va putea fi folosit la achiziționarea unui tractor nou și a accesoriilor aferente de la un dealer autorizat. La rândul său, dealerul va depune ulterior la AFM documentele pentru decont.

„Programul dispune de 500 milioane lei, reprezentând un pas important pentru modernizarea agriculturii și reducerea emisiilor de poluanți”, a încheiat Glad Varga, care îi sfătuiește pe agricultori să profite de această oportunitate pentru a aduce tehnologia modernă în fermele lor și pentru a contribui la un mediu mai curat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite