Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul de Teatru Nou a început în forță cu povestea duioasă a unui transsexual neamț

Festivalul de Teatru Nou a început în forță cu povestea duioasă a unui transsexual neamț
Comentează 1

Mult așteptatul Festival Internațional de Teatru Nou - DISTINCT, ediția a IX-a, a început Sâmbătă, 11 Mai, la Arad și ”punctul greu” al celei dintâi zile a fost spectacolul ”Hedwig and the Angry Inch”, un muzical regizat de Răzva Mazilu și produs de Teatrul ”Stela Popescu” din Bucrești.

Muzicalul ”Hedwig and the Angry Inch”, pornind de la un text al scriitorului american John Cameron Mitchell, trece în revistă, cu tandrețe și infinită compasiune, experiența de viață a unui transsexual german, născut la umbra nefastului zid al Berlinului și care, după o operație de castrare traumatizantă, reușește să ajungă în ”țara tuturor posibilităților” (SUA).

”Festivalul de Teatru Nou a debutat azi la Arad cu Ediția a IX-a, DISTINCT. A început cu un vernisaj de schițe scenografice, a mai fost, până la această oră, un spectacol al trupei AMIFRAN și la Sala Studio un spectacol de la Point Cultural HUB București. După cum vedeți este lume și ne bucurăm de asta, este un spectacol deosebit ce vom urmări în această seară, ”Hedwig and the Angry Inch”, urmează o serie de 14 reprezentații până în data de 17 Mai, reprezentații de care sperăm ca publicul să fie încântat”, ne-a spus Bogdan Costea, directorul teatrului arădean, înainte de începerea spectacolului.

”Este un spectacol despre iubire, este un musical foarte jucat în străinătate, după ce a avut premiera pe Broadway și s-a făcut și un film cu același titlu, film pe care vi-l recomand să-l vedeți. Este o poveste despre iubire, o nevoie a noastră, a oamenilr de a iubi. Despre asta este vorba”, s-a confesat Răzvan Mazilu, regizorul spectacolului.

La finalul spectacolului iată și părerea la cald a prof. univ. dr. Lizica Mihuț, adică a cuiva care a mâncat teatru pe pâine o viață întreagă:

”Evident că Răzvan Mazilu este un regizor de geniu, este un spectacol absolut extraordinar, dar dincolo de actor, de protagonist, care a fost absolut excepțional, aș aprecia publicul arădean. Este pentru prima dată când publicul arădean a rezonat cu ceea ce se petrecea pe scenă. Este un spectacol greu, este un spectacol care se urmărește greu, a fost elaborat cu dificultate, este un spectacol ce trebuie văzut neaparat și, mai ales, îl așteptăm pe regizor la Arad, cu trupa noastră, într-un viitor nu foarte îndepărtat.”

 

Sara N. Dan

Galerie foto (151)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite