Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Descoperind noi provocări și noi expriențe prin proiectul Erasmus+

Noul an școlar vine cu noi provocări pentru elevii Preparandiei.

Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” este beneficiarul acreditării pe cinci ani în ceea ce priveste proiectele Erasmus + în domeniul educației școlare, finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Aflați în al doilea an al acreditării Erasmus+, pregătiți pentru o selecție riguroasă, elevii din clasele a XI–a, specializările pedagogie învățător-educator și puericultor, precum și matematică–informatică vor participa la o experiență concretă de muncă și formare în spațiul european, în scopul dezvoltării competențelor profesionale și personale.

Descoperind noi provocări și noi expriențe prin proiectul Erasmus+
Comentează 0

De altfel, nu doar elevii au această oportunitate, ci şi profesorii care îndrumă practica pedagogică, au oportunitatea de a participa la activităţi de tip job-shadowing în străinătate.

În anul școlar 2023-2024, 28 elevi de clasa a XI-a, patru profesori însoțitori şi doi profesori de practică pedagogică îşi vor desfășura stagiul de practică în Turcia și în Grecia.

Proiectul implementat în anul școlar 2023-2024 are un buget de 65.098 euro.

Pe durata mobilităților și a activităților de job-shadowing elevii și profesorii se vor familiariza cu sisteme educaționale europene, metode inovatoare de predare și vor face schimb de idei. Totodată,  își vor îmbunăţăți competenţele de comunicare în limba engleză și competenţele TIC, li se va dezvolta sentimentul de apartenență la comunitatea europeană și vor intra în contact cu diferite culturi și moduri de gândire. Elevii de la profil pedagogic vor întocmi proiecte de activitate și vor  identifica exemple de bună practică pe care să le integreze cu succes în activitățile educaționale din școală și din țară. Elevii de la specializarea matematică-informatică, informatică intensiv își vor îmbunătății abilitățile de programe prin realizarea de activități specifice în organizații de profil.

„În contextul mondial în care ne aflăm, având în vedere noutățile care se produc în învățământ, ne-am întrebat cum noi, cadrele didactice, copiii și elevii, ne putem adapta mai usor, cum putem crește calitatea învățării și cum ne putem dezvolta competențele în utilizarea instrumentelor educaționale eficiente. Este momentul să reformăm sistemul educațional și să adaptăm activitățile de învățare conform tendințelor actuale și de perspectivă. Astfel de activități reprezintă un pas important către o educație de calitate și către viitorul elevilor pe care îl construim împreună”, a declarat coordonatorul proiectului din partea Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, prof. Ştefana Şerban.

„Prin cunoașterea patrimoniului și diversității europene comune, prin interacțiunile cu profesioniști din domeniul educației și a informaticii din țări Europene în cadrul mobilităților organizate urmărim consolidarea dimensiunii europene a procesului de predare și învățare și de asemenea îmbunătățirea calității predării și învățării la nivelul colegiului nostru. Proiectele Erasmus+ urmăresc să promoveze creșterea gradului de participare active a tinerilor, consolidarea calității proceselor de învățare informală și nonformală și dezvoltarea de activități educaționale de calitate”, a ținut să precizeze directorul Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, prof.  Sorin Haiduc.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite