Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europa văzută prin ochii elevilor Colegiului Național „Preparandia Dimitrie-Țichindeal” participanți la Proiectul Erasmus + (FOTO)

Sala festivă a Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” s-a dovedit neîncăpătoare, luni, 21 octombrie 2024, pentru elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la profilele Pedagogic (învățător-educatoare și educator puericultor) și Real (Matematică-Informatică intensiv, informatică).  Elevii claselor a XII-a au fost dornici să transmită informații despre Proiectul Erasmus + la care au participat colegilor lor mai mici din clasele a XI-a, care urmează și ei să fie parte a acestui proiect. Joviali, plini de entuziasm, abili, carismatici, dinamici, participanții la mobilitate și-au făcut cunoscută experiența.

Europa văzută prin ochii elevilor Colegiului Național „Preparandia Dimitrie-Țichindeal” participanți la Proiectul Erasmus + (FOTO)
Comentează 0

În urma participării la mobilități, elevii și-au împărtășit experiența din străinătate, prezentând lucrurile nou învățate, competențele formate, dar și modalitatea de desfășurare a întregii mobilități, de la plecare, pănă la revenire, iar coordonatorul a prezentat activitățile proiectului, rezultatele atinse, în cadrul acestei întâlniri cu elevii. Toți participanții au putut să împărtășească celorlalți, modalitățile prin care au rezolvat problemele apărute pe parcurs, modalități de comunicare cu ceilalți profesori participanți, modul de desfășurare a activităților de  practică într-o firmă IT, perspectivele alor asupra sistemului de învățământ din străinatate, accentul punându-se atât pe activitățile elevilor dar și pe actul educațional.

Rezultatele proiectului au fost de asemenea împărtășite cu elevii din școală, printre acestea numărându-se și cunoașterea unor metode de abordare a elevilor cu dificultăți de învățare, implementarea activităților care vizează cooperarea, metodele de prevenire a abandonului școlar, cât și diversitatea în clasă, noțiuni și strategii care le pot fi de folos în cariera didactică viitorilor pedagogi. Elevii de la specializarea matematică-informatică au împărtășit experiențele profesionale în domeniul proiectării de site-uri și a cercetării în domeniul AI.

„Suntem în cel de-al treilea an de proiect  din cei cinci pentru care școala noastră a obținut acreditare pentru fondurile Erasmus +. În anul școlar 2024-2025, avem atribuite în proiectul 2024-1-RO01-KA121-VET-000201711, 29 de locuri pentru elevii de la profilele real - specializarea matematică- informatică și pedagogic, specializaările învățător-educatoare și educator - puericultor, un profesor job-shadow și un buget de 70.120,00 euro. Nu avem nicio îndoială că vor fi foarte mulți doritori «să guste» din obiceiurile, tradițiile și metodele de lucru abordate anul acesta în Spania la Torremolinos și în Turcia la Istanbul. Rezultatele finale în urma selecției pentru elevii din clasa a XI-a vor fi sărbătorite în luna decembrie a acestui an, urmând ca în primăvară să pregătim desfășurarea mobilităților propriu-zise”, afirmă coordonatorul proiectului, prof. Ștefana Șerban.

 „Prin intermediul acestui proiect s-au organizat numeroase activități, atât cu elevii cât și cu cadrele didactice din școală. În urma activităților cu elevii de la clasele de pedagogic și cu cadrele didactice participante, în calitate de job shadow, la lecțiile desfășurate în unități de învățământ din străinătate, activitățile educaționale din școală au devenit mai atractive pentru copii, s-a pus accent pe creativitate, respect reciproc, toleranță, pe acceptarea diversității crescând astfel motivația pentru învățare”, ne transmite prof Larisa Chițu, directorul adjunct al colegiului și responsabil cu selecția participanților în cadrul proiectului.   

În cadrul activităților desfășurate, elevii au avut posibilitatea de a intra în contact cu noi medii culturale și profesionale. „Elevii de la profilul real, specializarea matematică-informatică, care au desfășurat practica în entități specializate în domeniul  IT, pe lânga exersarea competențelor din acest domeniu și-au dezvoltarea aptitudini de comunicare, de cooperare, încrederea în forțele proprii.  Prin intermediul acestui proiect Erasmus+ ne propunem să construim un climat plăcut și atractiv în școală, elevii să-și consolidează relațiile de prietenie, de ajutor și de implicare activă în viața școlii”, afirmă prof. Sorin Haiduc, directorul Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad.

 

 

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite