Crenvurştii, „bombe“ cu sare. Topul celor mai sănătoşi crenvurşti
Crenvurştii din comerţ sunt îmbuibaţi cu sare, reprezentând un adevărat pericol pentru sănătate, în special pentru sănătatea copiilor şi cea a bătrânilor. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de InfoCons-Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, care a făcut un studiu pe etichetele a 11 produse care se găsesc la dispoziţia românilor în hipermarketuri.
Concret, în urma analizei, s-a descoperit că crenvurştii conţin aproape 50% din cantitatea zilnică de sare recomandată de specialişti, ceea ce favorizează apariţia bolilor cardiovasculare şi a bolilor circulatorii, dar şi a diabetului la copii, atrag atenţia specialiştii, care susţin că ar trebui acordată mai multă atenţie etichetelor.
Potrivit studiului citat, 2.22 de grame de sare este cantitatea maximă identificată într-un singur produs, în urma analizelor de laborator, fiind echivalentul a 45% din cantitatea recomandată zilnic de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). De cealaltă parte, 1.34 de grame de sare la suta de grame a fost cea mai mică cantitate identificată într-un produs, arată InfoCons.
Care sunt crenvuştii cu cea mai multă cantitate de sare
Spre exemplu, Reinert Matinel, crenvurşti de carne de porc, au foarte multă sare, potrivit studiului citat, urmaţi de crenvurştii Gustoso cu piept de pui şi slănină, care conţin 2.1 grame de sare la suta de grame. Pe locul trei în topul crenvurştilor care conţin multă sare se află produsul Cora crenvurşti din piept de pui.
Citeste mai mult pe adev.ro