Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

(VIDEO) „Crede numai!”, conferința care i-a adus la Arad pe Constantin Necula, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dan Negru și Maria Mihali

Conferința de ieri seară a început cu două momente muzicale deosebite, înălțătoare, care i-a avut ca protagoniști pe Ovidiu Lipan Țăndărică și pe interpreta de pricesne bisericești Maria Mihali.

(VIDEO) „Crede numai!”, conferința care i-a adus la Arad pe Constantin Necula, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dan Negru și Maria Mihali
Comentează 0

Sala Polivalentă a fost neîncăpătoare pentru cei mai bine de 2.500 de arădeni care au venit să urmărească dialogul purtat de Dan Negru, Constatin Necula și Ovidiu Lipan Țăndărică. 

A fost o seară de mare încărcătură spirituală, în cadrul căreia arădenii au putut adresa întrebări și au putut participa activ la discuție. 

„Cetățenia ta pământească să o pui în slujba cetățeniei tale cerești. Eu zic ca românii au capacitatea asta fundamentală de a-și păstra bunul simț, în orice situație”, a spus părintele Necula.

Apoi, el a fost întrebat de timișoreanul Dan Negru: „Cum să-ți iubești aproapele, cum putem menține pacea, un cuvânt atât de greu în această perioadă pe care o traversăm cu toții”.

„Bunica a reușit să îi ierte pe cei care au deportat-o pentru că a salvat doi copii evrei. A spus Dumnezeu m-a pus în mâna lor. Trenul bunicii a plecat din Vișeul de Jos în 21 mai, jumătate de tren a plecat spre Auschwitz, un vagon de tren a plecat spre Budapesta. Cine a schimbat macazul? Bunica a zis Dumnezeu m-a pus în mâinile lor. Iertarea e cea mai grea dintre încercări. Oricât de tare te-ar zdrobi, păstrezi în tine nădejdea aceea că Hristos e de partea ta”, i-a răspuns părintele Costantin Necula. 

A fost, într-adevăr, un eveniment care a insuflat multă speranță și liniște interioară celor care au fost prezenți în sală.

Galerie foto (11)


Scrie un comentariu

trimite