Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clubul Lions Arad organizează o nouă tabără pentru copiii cu diabet

Ieri, a început cea de-a doua ediție a  tabărei  TADI- ARLI 07, tabără dedicată copiiilor cu diabet, organizată de Lions Club Arad 2007 cu sprijinul acordat de  Lions Clubs International Foundation printr-un grant, și a unor parteneri locali.  Tabăra se desfășoară la Centrul de vizitare Ceala din cadrul Parcului Național Lunca Mureșului, între 22 – 29 iulie 2024.

Clubul Lions Arad organizează o nouă tabără pentru copiii cu diabet
Comentează 0

Anul acesta oaspeții sunt 19 copiii diagnosticați cu diabet și …însoțitori, părinți și frați. Toți participanții în tabără se vor bucura de un program frumos, bine ales, care să îmbine atât joaca cât și învățarea non formală. Așadar copiii se vor bucura de o plimbare cu titicarul, vor merge în  vizită la Centrul de echitație - Poly Club Arad, vor învăța câteva tehnici de autoapărare, jocuri cu mingea și tenis de masă la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, vor face curs de orientare turistică în pădurea Ceala, o vizită la Complexul Muzeal Arad și vor participa la un atelier de gătit gândit  special pentru ei. Și pentru a le dezvolta și simțul artistic vor participa la o sesiune de pictură pe pânză. Nu în ultimul rând vor participa și la o activitate prevenție – Bullying – susținută de IPJ Arad și CPECA Arad.

Pe tot parcursul taberei copiii vor beneficia de supraveghere medicală, vor avea la dispoziție medic pediatru diabetolog, psiholog și nutriționist. Toate cheltuielile sunt susținute de către Lions Club Arad 2007, cu sprijinul LCIF și sponsori locali.

Complementar acestei tabere, Lions Club Arad 2007 organizează în fiecare lună și grup suport dedicat părinților care au copii cu diabet dar și copiiilor, unde sunt invitați medici, nutriționiști, psihologi care împărtășesc  din experiența lor profesională în scopul de a-i ajuta pe cei care participă.

Lions Club Arad 2007 este o asociație formată din 32 doamne, are ca scop desfășurarea de activități de voluntariat și este afiliată Lions Clubs International. Ariile de acțiune sunt: vedere, diabet, eradicarea foamei, mediu, cancer pediatric, tineret.


Scrie un comentariu

trimite