Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul CET din Arad, tot mai aproape de realizare. Azi-noapte, au ajuns noile cazane din Germania

Azi-noapte, la ora 02.00, au ajuns elementele cazanelor pentru CET, din Germania. Este anunțul transmis azi de primarul Călin Bibarț care a făcut publică începerea lucrărilor pentru noul CET. 

Noul CET din Arad, tot mai aproape de realizare. Azi-noapte, au ajuns noile cazane din Germania
Comentează 1

„Au ajuns cazanele pentru CET-ul nou, din Germania. Le descărcăm și le montăm și le pregătim pentru montaj în halele pe care le construim acum. Așa cum am promis, facem un CET nou”, a spus primarul Călin Bibarț. 

Investiția de peste 100 de milioane de euro în retehnologizarea CET Hidrocarburi este prima investiție majoră în dotarea centralei de termoficare arădene din ultimii 34 de ani. Vorbim despre un proiect major de care beneficiază municipiul Arad prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fiind totodată unul dintre cele mai mari din țară în domeniul producției de energie termică și electrică prin cogenerare. Cei care au câștigat contractul pentru aceste lucrări sunt reprezentanții firmei Elsaco.

Obiectivul principal al proiectului constă în reducerea cu peste 30% a consumului de combustibil primar, prin producerea energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență,  reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și totodată scăderea cu cel cel puțin 50% a prețului de producție al gigacaloriei.


Scrie un comentariu

trimite