BAC 2016 - Confruntarea elevilor arădeni cu evenimentele istorice și cu problemele matematicii
Miercuri, 6 iulie, elevii din întreaga țară au susținut cea de a doua probă a bacalaureatului.
În funcție de profilul la care s-au aflat, tinerii au avut de rezolvat fie subiecte de istorie, în această categorie se clasează cei care au urmat profilul uman, sau matematică, cei care au urmat profilul real ori pedagogic.
În ceea ce privește istoria, proaspăt absolvenții au avut de răspuns la mai multe cerințe legate de Unirea Moldovei cu Țara Românească și relațiile acesteia cu celelalte puteri, întrebări pe baza unui text extras din ,, Istoria României’’, a cărui temă a fost operaţiunile româneşti desfăşurate la sfârşitul Primului Război Mondial şi să elaboreze un eseu despre spațiul românesc în structura căruia să introducă anumite detalii specificate pe foaia de examen.
În cealaltă extremă, tinerilor matematicieni li s-a cerut să rezolve exerciții cu matrice, funcții și mulțimi.
Acestea se pare că nu au reprezentat un impediment pentru elevii arădeni.
,, Subiectele au fost mult mai ușoare decât mă așteptam să fie. Niciun subiect nu a reprezentat o dificultate pentru mine‘’, a susținut o viitoare studentă ieșită de pe porțiile Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal.
Oferindu-ne o declarație cu privire la proba de istorie, unul dintre absolvenții Colegiului Național Moise Nicoară relatează: ,,Mă așteptam ca subiectul de anul acesta să se diferențieze mai mult de cel de anul trecut, să fie cu totul alte cerințe. M-am descurcat mulțumitor la toatele cele trei subiecte. Le-am parcurs fără a mă lovi de vreun impediment ’’.
În data de 4 iulie a avut loc proba de limba și literatura română, urmând ca peste două zile să fie susținută proba bazată pe o materie la alegere.
Bene Alexandra,
Voluntar ARQ