Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul alege: intrați AICI pentru a vedea la ce secție de vot sunteți arondați și prezența la urne în timp real (FOTO) / UPDATE: PNL revendică victoria în mai multe comune și orașe din județ

Peste 380.000 de arădeni sunt așteptați astăzi la vot, dintre care aproape 142.000 în municipiu pentru a-și alege primarii, consilierii locali, președintele consiliului județean, consilierii județeni și reprezentanții în Parlamentul European.

Votul se va desfășura între orele 7 și 22. Potrivit Autorității Electorale Permanante, la ora 22:00, președintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot, dar alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot își pot exercita dreptul de vot până la ora 23:59.

Aradul alege: intrați AICI pentru a vedea la ce secție de vot sunteți arondați și prezența la urne în timp real (FOTO) / UPDATE: PNL revendică victoria în mai multe comune și orașe din județ
Comentează 1

Update 18 PNL revendică victoria în mai multe comune și orașe din județ

Potrivit unor suse, rezultatele numărătorii paralele realizate de PNL, arată că liberalii revendică deja victoria la Ineu, Nădlac, Moneasa, Șiria, Chisindia, Hășmaș, Beliu, Bocsig, Iratoșu, Covăsânț, Sântana, Zimandu Nou, Seleuș, Olari și Vladimirescu. 


Update 17 Alianța PSD-PNL - 53%, potrivit sondajului valabil la închiderea urnelor

Antena 3 CNN a dat publicității rezultatele finale ale sondajului realizat de CURS Avangarde. Potrivit datelor valabile la ora 22, Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare cu 53%, fiind urmată de AUR - 15%, Alianța Dreapta Unită - 11% și UDMR - 5%. 

În ceea ce privește votul politic pentru consiliile județene, trebuie spus că la nivel național PSD a obținut 33%, PNL - 28%, Alianța Dreapta Unită - 12%, AUR - 12%, SOS - 4% și PUSL - 3%.


Update 16 Alianța PSD-PNL câștigă detașat alegerile europarlamentare

Potrivit unui sondaj Curs Avangarde prezentant de Antena 3 CNN, Alianța PSD-PNL câștigă detașat alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit cifrelor valabile pentru ora 20, Alianța a obținut 54% din voturi, fiind urmată de AUR - 14%, Alianța Dreapta Unită - 11%, care are emoții, având în vedere că pragul electoral în cazul alianțelor cu cel puțin trei membri este de 8%, UDMR - 5%, în timp ce candidații independenți au obținut 4%.

În ceea ce privește Primăria Capitalei, Nicușor Dan are 45% în sondajul Curs Avangarde, urmat de Gabriela Firea - 24%, Cristian Popescu Piedone - 13%, Sebastian Burduja -10%, Marian Enache - 4% și Diana Șoșoacă - 3%.

Potrivit unui sondaj Sociopol prezentat la România Tv, PSD ar fi obținut 39% la votul politic pentru consiliile județene, PNL - 25%, Alianța Dreapta Unită - 12%, AUR - 12% și UDMR - 5%, dar potrivit Curs Avangarde, PSD ar fi obținut 35%, PNL -28%, ADU- 12%, AUR - 12%, UDMR - 5%.


Update 15 Ionel Bulbuc a votat pentru continuarea proiectelor de dezvoltare

Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a votat la secția amenajată la Liceul Sportiv din Bujac. Acesta a votat alături de soția sa pentru continuarea proiectelor de dezvoltare ale județului „Am votat astăzi pentru o Europă unită! Am votat astăzi pentru copiii noștri! Am votat astăzi pentru continuarea proiectelor noastre!”, a scris pe Facebook Ionel Bulbuc.


Update 14 Ce mesaj a transmis după ce a votat senatorul Ioan Cristina

După ce și-a exercitat dreptul de vot, senatorul Ioan Cristina a postat pe Facebook un mesaj succint. „Am votat pentru viitor, pentru o Românie europeană și prosperă!”, a scris pe Facebook Ioan Cristina.


Update 13 Gheorghe Falcă a votat pentru continuarea drumului european al României

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a votat la ora 15, la secția amenajată în incinta Școlii Gimnaziale de pe strada Posada. „Am votat pentru o reprezentare a Aradului la Bruxelles, am votat pentru proiectele europene care vin la Arad și în întreaga țară, am continuat pentru continuitatea marilor proiecte pe care le are România, inclusiv Aradul, am votat și pentru ceea ce înseamnă familiile noastre, locurile noastre de muncă, sistemul de sănătate. Am votat pentru continuarea drumului european al României, ceea ce este important pentru toată lumea”, a declarat la ieșirea de la urne Gheorghe Falcă, care și-a manifestat speranța ca arădenii să fie un exemplu atunci când vine vorba de a da țării direcția corectă.

„Dragi arădeni,

Astăzi am votat pentru viitorul nostru.

Împreună, am realizat multe lucruri bune pentru județul Arad, dar munca noastră nu se oprește aici. Avem proiecte ambițioase de continuat și noi oportunități, pentru fiecare arădean.

Vă îndemn pe toți să mergeți la vot și să ne asigurăm că județul nostru va continua să crească și să prospere. Împreună, sunt sigur de asta, putem construi un Arad și mai puternic.

Votați pentru continuitate și pentru dezvoltare, cu încredere în viitor!”, a scris ulterior pe Facebook europarlamentarul arădean.


Update 12 Răzvan Cadar a votat cu gândul la viitor

Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a votat în prima parte a zilei, la secția nr. 2 de la Policlinica cu plată. 

„Am fost la vot cu familia pentru că gândul meu se îndreaptă spre viitor, spre o viață mai bună pentru toată lumea. Am votat pentru a continua să construim în județul Arad, pentru o administrație care sprijină fiecare primar și cetățenii din județul Arad! Vă îndemn pe toți să mergeți la vot pentru valorile voastre, pentru viitor!”, a scris pe Facebook Răzvan Cadar. 


Update 11 Ce mesaj l-a transmis primarul Călin Bibarț celor care lipesc autocolante pe mașinile arădenilor

Primarul Călin Bibarț a votat, astăzi la secția de vot amenajată la Liceul „Vasile Goldiș”. Edilul susține că este plin de optimism, dar le-a transmis un mesaj și rivalilor politici care lipesc autocolante pe mașinile arădenilor.

„Vin cu bună-credință, evident pentru Arad, plin de optimism. Aș mai transmite un mesaj pentru cei care lipesc acum autocolante pe parbrizele și mașinile oamenilor, cu mine, care se dezlipesc greu, că nu așa se face campanie electorală. E vorba de adversarii mei politici. Dar vor pierde”, a declarat Călin Bibarț la ieșirea de la urne.  


Update 10 Bogdan Ban a votat la Curtici pentru un viitor mai bun

Bogdan Ban, primarul orașului Curtici, susține că a votat astăzi pentru un viitor mai bun. „Astăzi am votat pentru continuitate, pentru stabilitate și dezvoltare, pentru un viitor mai bun, pentru orașul Curtici și pentru curticeni!!! Doamne ajută!!!”. a scris pe Facebook Bogdan Ban. 


Update 9 Cristian Feieș a votat la Sebiș pentru o administrație care să muncească necondiționat pentru dezvoltare

Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș, susține că a votat pentru o administrație care să muncească necondiționat pentru dezvoltare. „Astăzi am votat pentru un oraș așa cum îl dorim pentru noi și copiii noștri! Pentru o viață liniștită și o administrație care să muncească necondiționat pentru dezvoltarea comunității orașului Sebiș!  Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris pe Facebook Cristian Feieș.


Update 8 Viceprimarul Lazăr Faur a votat pentru continuitate

Viceprimarul Lazăr Faur a votat împreună cu Bogdan Faur pentru continuitate: „Am votat cu gândul la dezvoltarea Aradului. La tot ce ne dorim pentru ca orașul nostru să fie mai frumos, mai confortabil. La proiectele ce trebuie continuate pentru ca toate acestea să se împlinească. Așadar, am votat pentru continuitate. Doamne ajută!”, a spus Lazăr Faur.


Update 7 Cristina Ciorogar a votat la Lipova pentru o comunitate frumoasă, curată, sigură și plină de oportunități

Consilierul județean Cristina Ciorogar a votat la Lipova pentru o comunitate frumoasă, curată, sigură și plină de oportunități

„Am votat pentru o comunitate frumoasă, curată, sigură și plină de oportunități. Copiii noștri merită un viitor mai bun, tinerii să aibă șansa să se dezvolte în orașul nostru, iar vârstnicilor să le oferim respectul cuvenit. A sosit momentul să punem Lipova pe direcția cea bună pentru următorii patru ani. Să construim împreună un oraș de care să fim mândri! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris pe Facebook Cristina Ciorogar.


Update 6 Petru Antal a votat la Pecica pentru continuitate

Petru Antal, primarul orașului Pecica susține că a votat astăzi pentru continuitate. „De dimineață am fost să îmi exercit dreptul de vot și vă îndemn pe toți să faceți la fel! Am votat pentru continuitate pe plan local, județean, dar și în Parlamentul European. Viitorul este în mâinile noastre, al tuturor!”, a scris pe Facebook primarul Petru Antal.


Update 5 Sergiu Bîlcea a votat pentru un Arad proeuropean

Deputatul Sergiu Bîlcea a votat astăzi la ora 11,30, la secția de vot amenajată în incinta clădirii Universității „Aurel Vlaicu”, în Micălaca. Parlamentarul arădean susține că votul său a fost unul proeuropean. „Am votat pentru județul Arad proeuropean care își va continua dezvoltarea și în următorii 4 ani!”, a scris pe Facebook Sergiu Bîlcea.


Update 4 Flavius Chereji a votat la Chișineu-Criș pentru dezvoltare

Flavius Chereji, primarul orașului Chișineu-Criș, susține că a votat astăzi pentru dezvoltare.

„Am votat pentru dezvoltare, pentru Chișineu-Criș, Pădureni și Nădab! Am votat pentru minunata familie a tuturor locuitorilor orașului nostru! Am votat pentru viitor, cu gândul la toți copiii noștri! Doamne ajută! Al vostru, Flavius Chereji”, a scris pe Facebook Flavius Chereji.


Update 3 Călin Abrudan a votat la Ineu pentru stabilitate, unitate și progres

Călin Abrudan, primarul orașului Ineu susține că a votat pentru stabilitate, unitate și progres.

„Astăzi votăm pentru STABILITATE , UNITATE și PROGRES Succes tuturor candidaților! Să câstige sinceritatea, moralitatea, munca și capacitatea de a făuri un mâine mai bun! Depinde de tine! Hai la vot!!!”, a scris pe Facebook Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.


Update 2 PNL condamnă campania mincinoasă cu autocolantele care a afectat mașinile arădenilor

Printr-o campanie mincinoasă și murdară o grupare cu interese politice încearcă să afecteze imaginea candidaților PNL la alegerile locale. Concret, pe oglinzile unor mașini au fost lipite autocolante care se dau greu jos, pe care este imprimată fără drept imaginea unor candidați PNL, cu scopul de a irita proprietarii mașinilor.

„PNL condamnă această campanie mincinoasă. Aceste autocolante au fost realizate de competitorii politici, nu sunt realizate de PNL, nu reprezintă imaginile campaniei noastre electorale. Regretăm că arădenii sunt victime colaterale în această situație, ne cerem scuze în fața cetățenilor pentru că a fost folosită imaginea noastră, noi nu lucrăm în acest fel. Condamnăm campania murdară coordonată de un grup deja cunoscut în Arad. Nu prin minciună și fals se câștigă alegerile ci prin soluții pentru oameni. Avem încredere că cetățenii vor sancționa acest comportament.

PNL a sesizat autoritățile în drept, Poliția și Biroul Electoral Municipal, pentru a identifica vinovații și a-i face să răspundă pentru încălcarea legii”, transmit reprezentanții Partidului Național Liberal.


Update 1 Iustin Cionca a votat la liceul din Pecica

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a votat la ora 10, la liceul din Pecica. 

„Am votat împreună cu familia mea, cu soția și cu fiul meu, pentru respect, încredere și bun simț. Am votat ca județul Arad să continue să fie atractiv și tot mai frumos. Da, am votat pentru un județ unde oamenii să ne simtă aproape de ei, de nevoile lor. Unde construcțiile si marile proiecte începute în ultimii ani trebuie să continue! Am votat pentru continuarea construirii de spitale noi, pentru construirea drumului expres Arad-Oradea, pentru extinderea rețelelor de gaz, apa si canalizare, pentru locuri de muncă stabile - să realizăm ceea ce ne-am propus și pentru care muncim de ani de zile: ca tinerii să rămână cât mai aproape de casă, alături și în sprijinul părinților lor, într-un județ care să le ofere condițiile pe care unii sunt tentați să le caute în străinătate”. a scris pe Facebook Iustin Cionca. 


Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutinuri. Este important de menționat dacă o persoană și-a exercitat dreptul de vot pentru un singur tip de scrutin va mai putea să își exercite dreptul de vot, pentru scrutinul la care nu au optat inițial până la ora închiderii votării.

La alegerile locale, alegătorii pot vota numai la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința și doar pe teritoriul României și trebuie spus că nu se votează în străinătate. Cetăţenii  români care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puțin de 60 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care își au domiciliul.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, trebuie spus că orice cetățean român aflat în străinătate, care are vârsta de 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, nu are drepturile electorale interzise prin hotărâre judecătorească definitivă și care nu s-a înscris în listele electorale ale unui stat membru UE, altul decât România, poate vota la secțiile de votare din străinătate. De asemenea, cei care nu se află în localitatea de domiciliu sau reședință pot vota la orice secție de votare din țară.

Intrați AICI pentru a vedea la ce secție de votare sunteți arondați.

Intrați AICI pentru a vedea prezența la urne în timp real.

Galerie foto (107)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite