Aproape 200 de taximetriști au protestat împotriva „piraților”, îngreunând traficul în municipiu
Traficul pe ruta sere Grădiște – Podgoria – Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podgoria – sere Grădiște a fost îngreunat astăzi din cauza unui protest al taximetriștilor. Este vorba despre aproximativ 200 de șoferi care au ieșit de data aceasta în stradă, nu pentru a-și lua clienții, ci pentru a-și manifesta nemulțumirile cu privire la „pirații” care își fac de cap în mai multe zone din municipiu.
„Ne-am raliat unui protest care are loc la nivel național, fiind solidari cu colegii noștri din țară care-și manifestă nemulțumirea împotriva Uber. La Arad nu avem Uber, dar avem «pirați» care trebuie stârpiți. Există la Bou' Roșu, există la Autogară, există în Vlaicu... Sunt persoane care fac transporturi neautorizate și au probabil tarife mai mici decât noi”, ne-a declarat Daniel Tomuța, președintele Camerei Taximetriștilor din Arad. Acesta susține că de-a lungul timpului, reprezentanții taximetriștilor au avut întâlniri cu cei de la Primărie și Poliție, dar problema nu a fost rezolvată, deși Poliția Rutieră a avut acțiuni pentru depistarea „taximetriștilor pirați”.
Reacție la... lipsa de reacție a Guvernului
La nivel național, protestul a fost organizat ca urmare a lipsei de reacţie a autorităţilor cu privire la cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal, scrie agerpres.ro. „Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România reia protestele de stradă, împotriva lipsei de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal”, se menţionează într-un comunicat de presă al confederaţiei.
Pe lângă acțiunile de la București și Arad, au mai avut loc proteste la Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina. Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, susţine că mitingul transportatorilor nu este unul politic, ci intenţionează să atragă încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, după cum informează Agerpres.
Dacă Guvernul nu va ține cont de doleanțele transportatorilor, pe 27-28 februarie se anunță un miting de amploare, nemulțumiții amenințând că vor bloca Bucureștiul, cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.