Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rampele de gunoi şi maşinile de mare tonaj, monitorizate de Poliţia Locală cu ajutorul camerelor de luat vederi; au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei

Poliţia Locală monitorizează cu ajutorul camerelor de luat vederi care există deja în municipiu rampele de gunoi şi intrarea maşinilor de mare tonaj care încearcă să folosească drumurile Aradului fără să plătească taxa de drum. Au fot astfel aplicate amenzi de sute de mii de lei.

Rampele de gunoi şi maşinile de mare tonaj, monitorizate de Poliţia Locală cu ajutorul camerelor de luat vederi; au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei
Comentează 1

„Serviciul Dispecerat și Monitorizare din cadrul Direcției Generale Poliția Locală constituie interfața dintre autoritatea locală și populație în sesizarea incidentelor de ordine publică, circulație și protecția mediului aflate în desfășurare pe raza municipiului Arad.

De asemenea, dispecerii monitorizează imaginile provenite de la camere video existente în diverse locații din oraș. În prezent, numărul limitat al acestor echipamente plasează această activitate pe locul secund în atribuțiile curente ale serviciului amintit.

Atât solicitările cetățenilor cât și evenimentele constatate prin intermediul camerelor video sunt transmise către echipajele din teren în vederea soluționării lor cu celeritate. Cel mai adesea, intervenția survine din partea patrulelor auto, care au capacitatea de a ajunge mai rapid în locațiile indicate ca locuri de desfășurare a contravențiilor.

Din evidențele Poliției Locale rezultă că în primul trimestru al anului 2022, cele mai multe activități contravenționale s-au desfășurat în arealul rampelor de gunoi, unde se deversează necontrolat deșeuri, în afara pubelelor amenajate, generând în felul acesta un aspect insalubru și neîngrijit al zonei. Aplicarea amenzilor contravenționale se face în baza HCLM Arad nr.297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad.

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2022, pentru încălcarea prevederilor art.119 din HCLM 297/2015 s-au intocmit 72 de Procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, însumând amenzi de 61.780 lei.

A doua problemă ca și frecvență sesizată pe camerele video este intrarea în oraș a vehiculelor de mare tonaj fără a deține autorizație de acces eliberată de Primăria Municipiului Arad. Sancțiunile aplicate se dau în baza HCLM 303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.

În trimestrul întâi al anului 2022 s-au aplicat 216 amenzi contravenționale, pentru încălcarea art.22, lit.d) din HCLM 303/2016, cu modificările și completările ulterioare, în sumă totală de 216.100 lei.

Din imaginile înregistrate și transmise Dispeceratului rezultă și alte probleme sesizate în teren: staționarea neregulamentară, persoane ce caută în ghenele de gunoi, persoane ce apelează la mila șoferilor în trafic, comportament inadecvat pe domeniul public ș.a.

Având competențe în rezolvarea/gestionarea acestor situații, Direcția Generală Poliția Locală readuce la cunoștința cetățenilor că pot apela dispeceratul acestei instituții la numărul de telefon 0257/939 pentru a sesiza contravenții ori stări de risc pentru climatul de ordine și siguranță din oraș”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Foto: Arhiva

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite