Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire pe axa Arad-Timiș pentru controlul mașinilor de mare tonaj

Întâlnire pe axa Arad-Timiș pentru controlul mașinilor de mare tonaj
Comentează 0

Iustn Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a avut o întâlnire cu omologul său din judeţul Timiş, Alin Nica, subiectul fiiind unul foarte sensibil pentru infrastructura rueră a celor două judeţe: controlul tonajului la maşinile cu gabarit care folosesc drumurile judeţene.

„Am stabilit astăzi, cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, măsuri pentru înăsprirea controlului tonajului maşinilor care transportă balast şi alte încărcături pe drumurile judeţene dintre Arad şi Timiş. Ne-am întâlnit în localitatea Alioş şi am revăzut starea drumurilor modernizate, dar afectate de maşinile de mare tonaj ale transportatorilor care nu respectă restricţiile”, a afirmat Iustin Cionca.

Anul trecut Consiliul Judeţean Arad a dat sute de amenzi, însă fenomenul nu a putut fi stopat.

Drumurile se degradează vizibil din cauza acestui flagel, iar în Timiş situaţia este şi mai gravă: se crapă pereţii caselor din localităţile tranzitate de maşinile cu mare tonaj.

„Anul acesta stabilim un set de măsuri împreună cu colegii din Timiş, să acţionăm concertat pentru protejarea investițiilor şi a proprietăţilor cetăţenilor”, a completat Cionca.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai celor două consilii judeţene, dar şi primari şi viceprimari din cele două judeţe.

Foto: Facebook Iustin Cionca

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite