Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maşinile de mare tonaj care intră în municipiu vor fi monitorizate cu ajutorul camerelor video

Poliția Locală a dat peste 150 de amenzi şoferilor maşinilor de mare tonaj care au circulat şi au parcat cum i-a tăiat capul prin municipiu.

Maşinile de mare tonaj care intră în municipiu vor fi monitorizate cu ajutorul camerelor video
Comentează 0

Comparativ cu ultimul trimestru al anului 2018, în ultimul trimestru al lui 2019, polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice au monitorizat mai atent aspectele legate de respectare a HCLM 303/2016 , privind Regulamentul de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.
Astfel, în ultimul semestru al anului 2019 au fost aplicate 104 amenzi conducătorilor auto care circulau în Arad, fără a deține autorizația de transport pentru trafic greu (81 în 2018). Alți 53 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru staţionarea sau parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale, a microbuzelor, autobuzelor şi autocarelor pe domeniul public (nicio amendă în ultimul trimestru al anului 2018).
De departe, cele mai multe sancțiuni pentru nerespectarea reglementărilor privind autorizația de tranzit au fost aplicate în cartierul Micălaca, urmat de Confecții, Centru, Aurel Vlaicu, Aradul Nou, Subcetate, Grădiște, Gai, Bujac. 
În ceea ce privește oprirea/staționarea neregulamentară cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în Grădiște și Confecții urmate de Gai, Micălaca și Aurel Vlaicu. Investigarea mai amănunțită a staționării neregulamentare prelungite în cartierele periferice ale orașului a relevat faptul că motivul rezidă, cel mai adesea, în opțiunea șoferilor/patronilor de a gara vehiculele în proximitatea zonelor de lucru, deși bazele logitice se află în localități din județ sau din alte zone ale țării. Perseverența unora dintre cei sancționați în a plasa pe domeniul public din municipiul Arad, peste noapte, camioanele și tirurile pe care le dețin poate indica existența unei ”piețe” neacoperite a spațiilor de garare din UAT Arad.
Această campanie a Poliției Locale este doar la început, avându-se în vedere  intensificarea  verificărilor privind deținerea autorizației de tranzit și gararea. După finalizarea achiziționării unor camere video LPR (license plate recognition) ce vor fi montate la intrările principale în oraș, identificarea autovehiculelor de mare tonaj care tranzitează orașul fără a deține autorizație va fi realizată automat, din dispeceratul DGPL Arad. Acest lucru va face posibilă sancționarea șoferilor contravenienți fără imobilizarea în teren, pe traseele de acces în oraș, a unor echipaje de circulație ce sunt mai utile pentru fluidizarea traficului sau prevenirea/sancționarea altor fapte.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite