Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preotul Caius și dragostea pentru UTA

Preotul Caius și dragostea pentru UTA
Comentează 1

 

Astăzi am primit reprezentanții bisericii ” Nașterea Maicii Domnului” din Gai-Arad cu crucea . O datină respectată atât de ortodocșii din țară , dar și de catolici.

Preotul paroh Caius Cuțaru a preluat nu de multă vreme ștafeta sfântă de la tatăl său, Nicandru.

După ritualul obișnuit la asemenea ” vizite” și după întrebările obișnuite privind sănătatea mea , vâzându-mi cârja sub braț, întrebarea ” cheie ” vine brusc:

- Ce credeți, scapă UTA?

Am rămas perplex și fără să mai apuc să pun eu întrebări, răspund și eu la fel de brusc:

- Da.

Îmi revin puțin și-l întreb dacă îi place fotbalul.

- Ohooo...cum nu? Am și abonament la tribuna a II-a. Dar pe ce vă bazați când afirmați cu hotărâre că UTA va scăpa de la retrogradare?

- Caius ( că părinte îi spun doar în cazurile protocolare), tu nu transmiți speranțe creștinilor care vin la predicile oficiate de tine? Cronicile și articolele scrise de mine sunt ” predicile” ținute de mine în biserica mea ” Sportul”. Sunt speranțele transmise de mine celor care refuză să mai creadă în posibilitatea UTA-ei de a trăi în Liga întâi. Sunt avertismente trimise către ” păcătoșii” ce încearcă să murdărească această frumoasă echipă în momentele ei de cumpănă.

Ajută-mă și tu în rugăciunile tale ca Dumnezeu să îmbuneze sufletele celor care doresc răul UTA-ei și să insufle credință jucătorilor care vor evolua în returul acestui campionat.

Caius și-a trecut mâna prin barba–i tot mai mare , s-a uitat lung la mine și mi-a șoptit când am sărutat crucea:

Haide UTA !

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite