Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Sănătății solicită ACCELERAREA programărilor pentru imunizarea personalului din Etapa 1. Află MOTIVUL

Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului aflate în prima fază de vaccinate antiCovid, se arată într-un mesaj postat în urmă cu scurt timp pe pagina de Facebook a instituției. 

Ministerul Sănătății solicită ACCELERAREA programărilor pentru imunizarea personalului din Etapa 1. Află MOTIVUL
Comentează 0

 "Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din Etapa 1", se arată în mesajul citat.

În acest fel - spun reprezentanții instituției - "vom putea demara mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale".

În mesajul citat există însă și o precizare care face cei vizați de prima etapă a vaccinării nu trebuie să își facă griji, și asta deoarece se vor putea vaccina în continuare, chiar și după ce a doua etapă va fi demarată.

Autoritățile au anunțat deja că iau în calcul suprapunerea fazei a doua a campaniei de vaccinare cu faza întâi, ceea ce înseamnă că populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale ar putea fi vaccinată mai devreme decât era preconizat.

"Sunt vizate persoanele din grupe vulnerabile și persoanele din domeniul statului. Va fi o etapă extrem de scurtă. Miza acestei campanii va fi populația generală. Abia după ce vom vaccina 60-70% din populația generală, vom putea să întrerupem pandemia", a afirmat recent medicul Radu Tincu, de la Spitalul Floreasca, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Potrivit datelor publicate pe platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19, cele în cele trei etape de vaccinare din România sunt inculse următoarele categorii de persoane:

Etapa I:

  • Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat

Etapa a II-a:

  • Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale

Etapa a III-a:

  •  Include populația generală

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite