Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Luptă strânsă pentru podiumul celei de-a doua ediții a concursului  ”ROAF-ul și Legile Jocului de fotbal- Mijloc de reîmprospătare a cunoștințelor  arbitrilor și observatorilor AJF Arad”

Luptă strânsă pentru podiumul celei de-a doua ediții a concursului  ”ROAF-ul și Legile Jocului de fotbal- Mijloc de reîmprospătare a cunoștințelor  arbitrilor și observatorilor AJF Arad”
Comentează 0


Pentru cine nu este implcat direct, activitatea de arbitraj și cea de observator la meciurile de fotbal, poate fi considerată o banalitate . Știți sloganul ” Toată lumea se pricepe la politică și la fotbal”. Ei nu e chiar așa. 
Acest lucru a fost demonstrat de cele două ediții ale concursulu inițiat de câțiva membri  și arbitri din cadrul Comisiei Județene de Arbitri Arad.
 Dacă prima ediție, de care am mai scris , a fost doar încălzirea , în cea de-a doua, încheiată ieri , după zece etape, luptele au fost aprige , iar creierii înfierbântați la maxim. Spre deosebire de primul concurs, în cel finalizat recent s-au postat zilnic câte 3 întrebări , atât din  cele 17 Legi ale Jocului cât și din ROAF, întrebări la care trebuia să se răspundă în termen de 24 de ore. 
Veți zice că  a fost ușor , având( cine a avut)  la dispoziție, edițiile apărute anual din aceste două ” manuale ” ale arbitrilor și observatorilor. Nu a fost așa. Întrebările formulate de Remus Naghi și Ionuț Nicoraș, organizatorii acestei ediții , au necesitat , pentru aflarea răspunsurilor,ore întregi de căutare ( de la o lege la alta), de gândire, de interpretare etc. 
Cea de-a doua ediție a fost rezervată nu numai arbitrilor, la concurs putând participa și observatorii. Premiile s-au înmulțit, cel mai valoros fiind un tricou ADIDAS cu semnătură, oferit de Ovidiu Hațegan , două mingi de fotbal oferite de Leontin Buda și Vasile Rad , iar pentru observatori, un premiu surpriză din partea lui Ionuț Nicoraș.

Deci , după 10 etape, în clasamentul arbitrilor, primele 3 locuri  au u fost ocupate de :Loredan Bogdan, urmat de Călin Mateuț și de Radu Bîtea.

Cîștigătoarea concursului  la categoria ” Arbitrii din ultima generație” - Rebeca Pană

La observatori , locul întâi a fost ocupat de doi concurenți: Daniel Scridon și Oliver Biro, ambii cu acelasi nr. de punctePe locul al doilea, Ioan Hamza 
Pe locul al treilea, Bogdan Pește.

Va urma un nou concurs, de data aceasta, organizat de Leontin Buda și Corneliu Tiulea
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite