Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședință și testare cu observatorii AJF înaintea debutului unui nou sezon

Ieri, la sediu AJF Arad , s-a sunat adunarea pentru observatorii de joc și cei de arnbitri pentru o ședință și pentru testarea anuală obișnuită.

Ședință și testare cu observatorii AJF înaintea debutului unui nou sezon
Comentează 0

La ora 17, cele două tabere alcătuite din 15 observtori de arbitri și 23 de joc s-au despărțit, observatorii de arbitri primind chestionarele de la Corneliu Tiulea, în sala de la etajul clădirii, iar  Vasile Rad, a rămas la parter împărțind foile cu cele 10 intrebări pentru  observatorii  de joc.

Testele au fost timp grilă, răspunsul corect trebuind ales și încercuit dintre cele trei variante prezentate.

După aproximativ 20 de minute, cele două grupe ale observatorilor s-au reunit în sala de ședință  unde  prezidiul s-a completat cu președintele AJF Arad, Adrian Lucaci și cu președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Arad, Răzvan Cadar.

Cei doi au prezentat un mic raport al activității arbitrilor și observatorilor din campionatul  trecut precum și faptul că în programul sezonului viitor vor fi implemantate două noi proiecte care vor aduce AJF Arad pe primul loc în România privind implicarea AJF-ului Arad în activitatea fotbalistică a țării.

În contiunare, responsabilul cu observatorii de arbitri, Corneliu Tiulea , le-a  recomandat acestora mai multă atenție la acordarea notelor arbitrilor, iar rapoartele de observare să fie  completate mai la obiect. De asemenea s-a recomndat ca după fiecare meci observatorilor de arbitri să poarte un dialog ” pedagogic” cu brigada de arbitri, lăsându-i pe aceștia să-și prezinte singuri părțile bune și greșelile din meciul incheiat, după care , concluzia observatorului.

Tot Corneliu Tiulea a dezbătut cele mai importante modificări din Legile Jocului precum și importanța vzionării meciurilor înregistrate  din Liga a 4-a.

Ședița a încheiat-o secretarul general AJF, Vasile Rad, acesta atrăgând atenția observatorilor de joc, la ținuta de prezentare, la limbajul folosit cu oficialii echipelor precum și obligativitatea observatorilor de joc de a completa rapoartele de la finalul partidelor împreună cu arbitrul meciului.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite