Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să folosiți corect un hoverboard

Cum să folosiți corect un hoverboard
Comentează 0

Hoverboard-urile au fost la modă în 2015 și, deși hype-ul s-a stins într-o oarecare măsură de atunci, plăcile de auto-echilibrare încă se vând foarte bine online.

Hoverboard-urile sau scuterele auto-echilibrate sunt un mod de transport electric personal. Sunt realizate cu două roți motorizate, care sunt conectate la o pereche de tampoane articulate, pe care călărețul își așează picioarele. De fapt, călărețul poate controla viteza hoverboardului aplecându-se înainte sau înapoi și poate schimba direcția răsucind lateralele.

Hoverboard-urile au fost descrise pentru prima dată de autorul M. K. Joseph într-un roman SF din 1967 și popularizate de franciza de film „Back To The Future”. În anii 1990, au existat zvonuri, alimentate de regizorul Robert Zemeckis, conform cărora hoverboard-urile erau de fapt reale, dar nu puteau fi comercializate deoarece erau considerate prea periculoase de către grupurile de părinți. Aceste zvonuri au fost demontate în mod concludent.

În realitate, hoverboardul a fost inventat în anul 2013. Cu toate acestea, după invenția sa, dispozitivul a devenit un subiect al drepturilor de brevet.

Deși hoverboard-urile au tehnologia care vă ajută să vă mențineți în poziție verticală, ele necesită mai mult decât să vă urcați și să sperați că nu veți cădea. Iată modul corect de a folosi un hoverboard.

Pasul 1. Cum să vă urcați pe hoverboard

Înainte de a încerca să vă urcați pe hoverboard, asigurați-vă că este complet încărcat și pornit. Nu încercați să stați pe hoverboard când este oprit, deoarece veți cădea aproape imediat. Porniți hoverboard-ul (majoritatea au un buton în partea din spate a plăcii) și, dacă hoverboard-ul dvs. îl oferă, selectați modul de călătorie pentru începători corespunzător.

Începeți prin a așeza un picior pe hoverboard, folosind piciorul pentru a menține hoverboard-ul într-o poziție verticală, echilibrată. Când sunteți echilibrat, ridicați celălalt picior de pe sol și pășiți pe hoverboard. Încercați să nu vă gândiți prea mult la asta - este o mișcare similară cu mersul pe scări.

Încercați să vă așezați picioarele cât mai depărtate posibil, în partea laterală a hoverboard-ului, unde vă simțiți confortabil, deoarece o poziție largă și genunchii îndoiți ajută la stabilitate.

Frumusețea majorității hoverboard-urilor este că acestea sunt concepute pentru a vă echilibra electronic odată ce v-ați urcat pe ele, dar este posibil să vă mișcați puțin în timp ce vă găsiți centrul de greutate. Dacă aveți emoții, încercați să folosiți hoverboard-ul lângă un perete sau ceva de care să vă țineți, în cazul în care vă pierdeți echilibrul.

Pasul 2. Cum să mergeți înainte și înapoi

Odată ce puteți sta nemișcat pe hoverboard fără să vă clătinați, este timpul să începeți să vă mișcați înainte și înapoi. Conducerea hoverboard-ului este ușoară, dar există cu siguranță o curbă de învățare - mai ales când vine vorba de viteză și frânare. Conceptul de mișcare este simplu - vă aplecați înainte pentru a vă deplasa înainte și vă aplecați înapoi pentru a încetini și a merge cu spatele.

Asigurați-vă că vă îndoiți genunchii pentru a obține un control mai bun al vitezei și nu uitați să încetiniți din timp - ultimul lucru de care aveți nevoie este să loviți un obstacol și să zburați de pe el.

Pasul 3. Cum să virați la stânga și la dreapta

Întoarcerea hoverboard-ului este un proces similar cu deplasarea înainte și înapoi - este vorba despre presiune și echilibru. Fiecare parte a hoverboard-ului este oarecum independentă de cealaltă, permițându-vă să răsuciți în fiecare direcție. Pentru a vira la stânga, împingeți piciorul drept înainte și, pentru a vira la dreapta, împingeți piciorul stâng înainte.

Cel mai bine este să începeți cu mișcări lente și ușoare, înainte de a avansa la rotiri rapide, deoarece este ușor să pierdeți controlul în timp ce vă rotiți. Totuși, este foarte distractiv, odată ce v-ați obișnuit.

Pasul 4. Cum să vă dați jos de pe hoverboard

Pe lângă pășirea pe hoverboard, aveți nevoie și de abilitatea de a coborî fără a cădea. Cheia este să vă asigurați că vă îndepărtați de hoverboard înapoi în loc de înainte. Mersul înainte vă va face să puneți presiune pe partea din față a piciorului, ceea ce ar putea face ca hoverboard-ul să tragă înainte și să cădeți.Desigur, s-ar putea susține că același lucru s-ar putea întâmpla atunci când pășiți înapoi, dar pare să se întâmple mult mai rar.

Felicitări! Acum sunteți la curent cu tot ce trebuie să știți despre mersul pe un hoverboard!


Scrie un comentariu

trimite