Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi între 100 şi 500 de lei şi suspendarea activităţii localurilor care vând alcool minorilor

Minorii au interzis la alcool, potrivit noile prevederi legale, care interzic inclusiv cumpărarea de băuturi alcoolice pentru o persoană majoră. Astfel, părinţii şi fraţii mai mari care îşi trimiteau copii să le cumpere băutură trebuie să se reorienteze acum.

 Amenzi între 100 şi 500 de lei şi suspendarea activităţii localurilor care vând alcool minorilor
Comentează 0

„Direcția Generală Poliția Locală Arad aduce la cunoștința cetățenilor o serie de modificări legislative aduse Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În acest sens, prin actul normativ au fost aduse precizări clare privind comercializarea băuturilor alcoolice către minori, fiind astfel completată lista conținând interdicțiile referitoare la acest aspect. Până acum a fost interzisă servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor, fiind enumerate de lege locurile publice unde nu se poate consuma alcool deloc, respectiv exceptate de la aplicarea prevederilor legale localurile de alimentație publică și turism (restaurante, baruri și discoteci, unde se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice numai de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, rămânând neclarificată ipoteza în care un minor cumpără alcool destinat consumului unei persoane majore și nu pentru consum personal). Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor legislative, este interzisă  atât comercializarea cât și oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către toate unitățile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice, neexistând nicio excepție în acest sens.

Prin urmare, minorilor le este interzisă atât achiziționarea cât și consumul de băuturi alcoolice, în toate localurile în care se comercializează ori servește acest tip de băuturi.

Pentru încălcarea actului normativ mai sus descris, se aplică amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. În cazul nerespectării obligațiilor legale, în toate situațiile anterior descrise, pe lângă amendă se dispune și măsura suspendării activității localului public respectiv, pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Precizăm că sesizarea se poate face și de către organele de ocrotire socială”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite