Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trump has balls, Biden has... COVID

Nu sunt nici pe departe un fan al lui Donald Trump. Motivele sunt multe, dar cel mai important ține, nu neapărat de faptul că exagerează foarte mult atunci când vrea să își susțină un punct de vedere, ci că o face într-un mod caricatural, folosind niște tușe mult prea groase pentru gustul meu, dar care sunt probabil pe gustul susținătorilor săi din State.

Trump has balls, Biden has... COVID
Comentează 0

Joe Biden, președintele în funcție, este însă ceva mai ponderat din acest punct de vedere, deși și el are importante scăpări atunci când se referă la adversarii săi politici și chiar la dușmanii de astăzi ai Statelor Unite, cu care poate mâine administrația americană ar putea fi nevoită să stea la masa negocierilor. Bine, la cei 81 de ani ai săi, Biden are și multe probleme legate de concentrare și de percepție a realității, fiind afectat de vârstă mult mai mult decât contracandidatul său republican, care are și el 78 de ani.

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“, îi spunea Traian Băsescu lui Năstase în campania pentru alegerile prezidențiale din 2004. Dacă stăm să ne gândim, americanii au parte acum de un blestem similar. Trebuie să-și aleagă președintele dintre doi politicieni foarte bătrâni, să nu ne ascundem după deget. Doar că, în urma evenimentelor din ultimele zile, tentativa de asasinat împotrica fostului președinte republican și discuțiile despre starea mentală a președintelui în funcție, care au început să fie din ce în ce mai aprinse în urma prestației pe care a avut-o la prima dezbatere prezidențială, dublate de anunțul privind autoizolarea candidatului democrat, concluzia este una singură: Trump has balls, Biden has COVID.

Imediat după ce a fost atins de glonțul care era menit să-i pună capăt zilelor, Trump s-a ridicat cu pumnul sus și a strigat „Luptați! Luptați! Luptați!”, dând dovadă nu numai că este un veritabil showman, un om care simte că este momentul să acționeze, să-și mobilizeze susținătorii, să adune puncte și atunci când este lovit, la propriu, ci și de foarte mult curaj. Iar curajul este foarte apreciat de americani, de americanii de rând, mai ales de cei care nu dau doi bani pe corectitudinea politică promovată de elitele rupte de realitate.

Pe de altă parte, Joe Biden se confruntă cu numeroase probleme în campanie, susținători importanți de-ai săi cerându-i să se retragă. Până ieri, la nivelul discursului public cel puțin, președintele în funcție nici măcar nu a luat în considerare acest lucru. Într-un interviu publicat ieri însă a anunțat că dacă un medic i-ar spune că are probleme de sănătate, ar putea să-și reevalueze decizia de a continua cursa prezidențială. Apoi a venit anunțul că are COVID și intră în autoizolare. Să prefațeze acesta decizia mult așteptată? Vom vedea. Cert este că în momentul de față Trump i-a luat clar fața în cursa pentru Casa Albă, iar acest lucru nu este tocmai dătător de speranțe, nici pentru noi, nici pentru NATO, dar toată lumea trebuie să înțeleagă, chiar și „marii susținători” ai lui Biden din România, că în cazul de față voința americanilor cu drept de vot, are prioritate. Nouă nu ne rămâne decât să ne adaptăm și să găsim argumente să ne susținem punctul de vedere.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite